واکنش عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپ های کانولا تحت تاثیر تاریخ های مختلف کاشت
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT09_306
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 437
نویسندگان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان
چکیده
به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت بر عمل ک رد و اجزای عملکرد چهار ژنوتیپ کانولای بهاره ، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب بلوک های کامل تصادفی ، در چهار تکرار و به مدت دو سال زراعی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبد اجرا شد . چهار تاریخ کاشت ( ١٥ آبان، ٣٠ آبان ، ١٥ آذر و ٣٠ آذر ) در کرت های اصلی و چهار ژنوتیپ (هایولا ٤٠١ ، اس‐ ٣، کوانتوم و آپشن ٥٠٠ ) در کرت ها ی فرعی قرار گرفتند. وجود دماهای خنک تر در سال اول آزمایش نسبت به سال دوم، باعث افزایش معنی دار تعداد غلاف در بوته و وزن هزار دانه گردید ، امابه دلیل کاهش تعداد ساعات آفتابی و در نتیجه کاهش تعداد دانه در غلاف، اثر سال بر عملکرد دانه از نظر آماری معنی دار نبود . نتایج تجزیه مرکب نشان داد که عملکرد دانه در تاریخ های کشت اول ، دوم، سوم و چهارم به ترتیب 3417، 3431، 2945 و 2358 کیلوگرم در هکتار بود . هیبریدهایولا ٤٠١ با تولید تعداد غلاف بیشتر در بوته و وزن هزار دانه بالاتر توانست عملکرد دانه بیشتری تولید کند. میانگین عملکرد دانه در ژنوتیپ های هایولا ٤٠١ ، سین ٣، کوانتوم و آپشن ٥٠٠ به ترتیب 3457، 2863، 2763 و 3068 کیلوگرم در هکتار بود.کلیدواژه ها
کانولا، عملکرد دانه، تاریخ کاشتمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.