بررسی و تعیین مناسب ترین فاصله خطوط کاشت و میزان بذر سورگوم علوفه ای اسپید فید (Speed feed)

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT09_275
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا طالب نژاد

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

چکیده

به منظور بررسی اثرات خطوط کاشت و میزان ها ی مختلف بذر سورگوم علوفه ای Speed feed از طرح آماری کرت ها ی خرد شده نواری (Strip plot) بر پایه طرح بلوک های کامل تصاد فی استفاده گردید. عامل عمود ی ( A) فواصل خطوط کاشت شامل سه سطح a۱ =۴۵cm و a۲ =۶۰cm و a۳ =۷۵cm و میزان های مختلف بذر عامل افقی (B) شامل چهار سطح b ۳ ،b۲ ،۱b و b4 که به ترتیب 10، 15 ، 20 و 25 کیلوگرم در هکتار بوده اند . نتایج حاصل از تجزیه واریانس مرکب (سه ساله ) نشان داده است که از نظر علوفه ترف فاصله خطوط کاشت 45 سانتی متر با عملکرد 87/42 تن در هکتار نسبت به فاصله خطوط کاشت ۶۰ سانتی متری با عملکرد 81/47 تن در هکتار در سطح احتمال 5% دارای اختلاف معنی دار بوده است . دو فاصله خطوط کاشت اخیر (a1 و a2) نسبت به فاصله خطوط کاشت ۷۵ سانتی متر با عملکرد 75/54 تن در هکتار در سطح احتمال ۱% دارای اختلاف معنی دار بوده اند. از نظر علوفه خشک فاصله های خطوط کاشت ۴۵ و ۶۰ سانتی متر به ترتیب با عملکرد 16/91 و 15/93 تن در هکتار نسبت به هم فاقد اختلاف معنی دار، ولی نسبت به فاصله خطوط کاشت ۷۵ سانتی متر با عملکرد 14/60 تن در هکتار در سطح احتمال ۵% دارای اختلاف معنی دار بوده اند. میزان های مختلف بذر از نظر تولید علوفه تر و خشک دارای اختلاف معنی دار نبوده اند. از نظر علوفه تر، اثرات متقابل a۲b1 ، a۱b3، با عملکرد های 89/85 و 88/64 تن در هکتار در سطح احتمال 1% در گروه A و از نظر علوفه خشک، اثرات متقابل a1b1 و a2b2 با عملکردهای 18/11 و 16/77 تن در هکتار در سطح احتمال ۱% در گروههای A و AB قرار داشته اند. به علاوه کمتر ین عملکردها مربوط به اثرات متقابل a3b1 و a3b2 و a3b3 می باشد.

کلیدواژه ها

سورگوم علوفه ای, فاصله کاشت , عملکرد , علوفه خشک , علوفه تر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.