بررسی اثرات خاک ورزی بر کشت سویا

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT09_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف سعادت

کارشناس ارشد زراعت,

بهزاد ثانی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین,

محمد نصری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین,

مجتبی محمودی

مربی پژوهشی

چکیده

به منظور تعیین اثرات خاک ورزی روی خصوصیات زراعی سویا آزمایش مزرعه ای در سال زراعی 84-1383 در شهرستان نکا در محل زمین های مر کز تحقیقات بایع کلا نکا به اجرا درآمد . آزمایش به صورت اسپلت پلات در قالب بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شد. تیمار ها شامل عملیات خاک ورزی بدون شخم ، شخم حفاظتی و شخم مرسوم و ارقام سویا شامل j,k (ساری گل) و BP (تلار) بودند. صفات ارتفاع بوته ، تعداد شاخه ها و تعداد گره تحت تاثیر هیچ کدام از تیمار ها قرار نگرفت . ارتفاع پایین ترین شاخه فرعی از سطح زمین ، تعداد دانه در بوته، تعداد غلاف در بوته و عمل کرد به لحاظ آماری در سطح احتمال ٥ درصد معن ی دار شدند . پایین ترین شاخه فرعی از سط ح زمین فقط تحت تاثیر عملیات خاک ورزی قرار گرفت به نحوی که بالاترین شاخه فرعی از سطح زمین (18/39cm) برای تیمار بدون شخم بدست آمد . تعداد دانه در بوته تحت تاثیر اثر متقابل خاک ورزی و رقم قرار گرفت، بیشترین تعداد دانه در بوته (194/4 عدد ) تیمار بدون شخم و در رقم J.K (205/9 عدد ) حاصل گردید . به ترتیب تعداد غلاف در بوته تحت تاثیر عملیات خاک ورزی و رقم و اثر متقابل آن ها قرار گرفت به نحوی که بیشترین تعداد غلاف . به ترتیب برای عملیات بدون شخم (89/5 عدد)، برای رقم J.K (94/4 عدد) و اثر متقابل بدون شخم و رقم J.K (87/1 عدد) حاصل شد . عملکرد دانه فقط تحت تاثیر رقم قرار گرفت به طوری که بیشترین عمل کرد دانه برای رقم J.K (4922/3 کیلوگرم در هکتار) بدست آمده بود.

کلیدواژه ها

سویا، خاک ورزی، ارقام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.