اثر الگوی کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دو لاین برتر کنجد در داراب
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT09_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 621
نویسندگان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات فارس
چکیده
به منظور بررسی اثر تراکم بوته بر عملکرد و اجزای عملکرد دو لاین برتر کنجد که حاصل مطالعه چند ساله بر روی توده های بومی کنجد و خالص سازی لاین های کنجد بدست آمده است.آزمایشی به صورت کرت های یکبار خردشده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در سال های 1382 و 1383 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی داراب انجام گرفت.کرت های اصلی شامل تراکم های 22،29 و 18 بوته در مترمربع و کرت های فرعی شامل دو لاین برتر کنجد بود. هر کرت فرعی شامل دوازده خط کاشت به طول پنج متر بود. نتایج نشان داد که بین لاین های کنجد از نظر وزن هزار دانه و عملکرد دانه تفاوت معنی دار وجود داشت. تراکم های مختلف بوته بر روی صفات تعداد شاخه فرعی ،تعداد کپسول در بوته و عملکرد دانه باعث تفاوت بسیار معنی دار شد.در حال یکه برای سایر صفات تفاوت معنی دار نبود.برهمکنش لاین و تر اکم بوته بر روی عملکرد دانه باعث تفاوت بسیار معنی دار شد و لاین شماره یک با تر اکم 29 بوته در مترمربع با میانگین 1794/9 کیلوگرم دانه در هکتار برتر از سایر تیمارها بود.نتایج حاکی از آن است که با کاهش تراکم از 29 به 18 بوته در مترمربع تعداد شاخه های فرعی،تعداد کپسول در بوته و عملکرد دانه در هر بوته افزایش یافت , اما وزن هزار دانه و تعداد دانه در کپسول تحت تاثیر تراکم واقع نشد.هر دو لاین در تراکم 29 بوته در مترمربع بیشترین عملکرد دانه را تولید کردند.کلیدواژه ها
تراکم بوته، لاین های کنجد، عملکرد دانهمقالات مرتبط جدید
- اثر تحریم و تکانههای اقتصادی بر تولید خرما در استان بوشهر
- بررسی تاثیر تجارت الکترونیک بر توسعه صادرات خرمای استان سیستان و بلوچستان
- تحلیل فضایی عوامل موثر بر تولید نخلستان های مناطق منتخب استان هرمزگان
- تحلیل کارایی و عوامل موثر بر مصرف آب نخلستانهای مناطق منتخب استان هرمزگان
- بررسی روند کارایی با رویکرد ترکیبی تحلیل پنجره ای
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.