کاربرد قالب های مولکولی در حذف آلاینده های غذایی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
- کد COI اختصاصی: NCFOODI22_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 758
نویسندگان
دانشجوی دکترای شیمی فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
استادیار مرکز آموزش جهاد کشاورزی خراسان رضوی
چکیده
هدف از این مقاله معرفی فناوری استفاده از قالب های مولکولی (Molecular Imprinting)در تولید،فراوری، آنالیز و کنترل کیفی مواد غذایی مخصوصا صنایع تولید شیر و فراورده های شیری می باشد. این فناوری بهشکل موفقیت آمیزی در چند دهه اخیر، در میکروبیولوژی مواد غذایی مخصوصا به منظور حذف ترکیبات نامطلوب، تشخیص مواد خطرناک یا آلوده کننده و بعنوان یک حسگر زیستی بکار گرفته شده است. پلیمر قالبمولکولی، پلیمرهایی با اتصالات عرضی می باشند که نسبت به شکل، ابعاد، نوع و تعداد گروه های عاملی مولکول، الگوی انتخاب گری نشان می دهند. استخراج فاز جامد قالب مولکولی، متداولترین کاربرد این فناوری می باشد.انتخابگری از پیش تعیین شده پلیمرهای قالبی و داشتن انتخابگری غربالی جاذبها میتواند این سیستم ها را بسیار کارا سازد. بر همین اساس حسگرهای مبتنی به روش قالب مولکولی از جدیدترین روش های طراحی و ساخت زیستگرهای حسی در تشخیص میکروبی مواد غذایی می باشند که مورد توجه قرار گرفته اند. این مقاله به بررسی و مرور تحقیقات انجام شده در خصوص استفاده از پلیمرهای قالب مولکولی در صنایع غذایی پرداخته استکلیدواژه ها
قالب مولکولی، کنترل کیفی، حسگر زیستی ، شیرمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.