تحلیل و طراحی ساختار مناسب پارکهای علم و فناوری ایران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 10، شماره: 37
- کد COI اختصاصی: JR_TD-10-37_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 959
نویسندگان
دانشگاه علامه طباطبائی
موسسه آموزش عالی امام جواد(ع)، مربی
دانشگاه یزد
چکیده
ساختار سازمانی به عنوان بستر عملیاتی برنامه ها و راهبردهای سازمان، رابطه بین کارکنان یا عوامل اجرای کار را تبیین میکند. سازمانها به موازات تغییر در سایر عناصر تحول می بایست به تغییر در ساختار سازمانی خود نیز توجه نمایند. پار کهای علم و فناوری ایران نیز به عنوان مراکزی که به دنبال ترویج نوآوری در یک جامعه ملی و محلی هستند، نیازمند ساختاری متناسب با رسالت، اهداف و وظایف و فعالیت های محوری خود می باشند. در این مقاله، ضمن مروری بر مفاهیم ساختار و ابعاد ساختاری و محتوایی آن و نیز معرفی پارک های علم و فناوری به عنوان یک ساز و کار توسعه ای، به منظور دستیابی به ساختار مناسب پار کهای علم و فناوری کشور، ابتدا فعالیت های محوری پار کها در قالب بررسی مأموریت و اهداف آنها، مطالعه تطبیقی ساختار و تشکیلات اجرایی 12 پارک علم و فناوری کشورهای پیشرو و نیز استفاده از نظرات مدیران و خبرگان پارکهای علم و فناوری استخراج گردید. سپس الگوی مفهومی ساختار سازمانی پارکها مبتنی بر مطالعه تطبیقی و ادبیات ساختار سازمانی و نیز بررسی چالش های ساختار سازمانی موجود پار کها تدوین گردید. در پایان با استفاده از نظرسنجی و مصاحبه با خبرگان و مدیران برخی از پارکهای علم و فناوری کشور، ساختار مناسب پیشنهادی و نیز پیشنهادهای لازم به مدیران و محققان آینده ارائه گردیده است.کلیدواژه ها
طراحی ساختار، پار ک علم و فناوری، مطالعه تطبیقی، ایرانمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.