شناسایی و رتبه بندی عوامل حیاتی موفقیت در انتقال فناوری سیستم های اطلاعاتی در صنایع خودروسازی ایران
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 7، شماره: 26
- کد COI اختصاصی: JR_TD-7-26_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 979
نویسندگان
کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
چکیده
اطلاعات نیروی محرکه اقتصاد و دانش امروزی است و ابزار بکارگیری آن سیستم های اطلاعاتی می باشد. با وجود منافع زیاد بکارگیری سیستم های اطلاعاتی هنوز ریسک بالای شکست بر پیاده سازی این پروژه ها سنگینی می کند. عوامل حیاتی موفقیت وجود دارند و باید آنها را شناسایی و کشف کرد. عدم توجه به این عوامل کل سیستم و فرایند را با خطر اساسی و شکست پروژه در اجرا مواجه می سازد. در این تحقیق با شناسایی چارچوب های موجود برای انتقال فناوری سیستم های اطلاعاتی و شاخص های هر کدام از طبقات این چارچوب ها، سعی بر آن شده است که این عوامل در سازمان های ایرانی که تمایل به انتقال این فناوری دارند ارزیابی و رتبه بندی گردد. طبقاتی که برای این شاخص ها می توان در نظر گرفت شامل سه طبقه عوامل سازمانی، عوامل تاکتیکی و عوامل فنی می باشد. بعضی از عوامل کلیدی موفقیت که شناسایی شدند عبارتند از : تعهد و حمایت مدیریت ارشد سازمان، درک واضح از اهداف کسب و کار و نیازمندی های سازمان، آمادگی سازمان و زیرساخت مناسب IT (عوامل سازمانی)-مدیر پروژه قوی، تیم مناسب و متخصص (عوامل تاکتیکی)- آموزش کافی، مشارکت کاربران در پروژه و حفظ نیروی متخصص و آموزش دیده (عوامل فنی) . این تحقیق در میان کارشناسان حوزه IT و IS شرکت های مرتبط با صنعت خودروسازی نظیر شرکت های پارس خودرو، سایپا و سازه گستر سایپا صورت گرفته است. این شرکت ها تجربه انتقال فناوری سیستم های اطلاعاتی نظیر MES و ERP را در سازمان خود داشته اند.کلیدواژه ها
عوامل حیاتی موفقیت، سیستم های اجرایی ساخت، فناوری سیستم های اطلاعاتی، برنامه ریزی منابع سازمانیمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.