بررسی اثر حقوق مالکیت معنوی روی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای گروه D8

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 6، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-6-24_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1076
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن فطرس

دانشیار دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا

ابوالفضل نجارزاده نوش آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه بوعلی سینا

چکیده

حقوق مالکیت معنوی نقش مهمی در رشد اقتصادی بلندمدت جوامع دارد. از این رو، نهادهای بین المللی همچون سازمان تجارت جهانی و سازمان مالکیت معنوی جهانی در سال های اخیر توصیه هایی به اعضای خود مبنی بر تامین و تقویت این عامل تعیین کننده کرده اند. همچنین شکاف در نظام های مالکیت معنوی در بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به عنوان یکی از علل تفاوت در سطح جریان سرمایه گذاری های مستقیم خارجی و جریان بین المللی سرمایه های خصوصی به شمار می آید. این پژوهش از طریق تحلیل شاخصی داده های دوره زمانی 2005-1985 به بررسی و مقایسه نقش حقوق مالکیت معنوی بر سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهایی گروه D8 می پردازد. پرسش این است که آیا حمایت از حقوق مالکیت معنوی اثر مثبتی روی سرمایه گذاری های مستقیم خارجی در کشورهای گروه D8 دارد؟ نتایج بررسی نشان می دهد رابطه بین حقوق مالکیت معنوی و سرمایه گذاری های مستقیم خارجی با توجه به ظرفیت های زیربنایی و سطح توسعه یافتگی کشورها در بین کشورهای گروه D8 متفاوت می باشد.

کلیدواژه ها

سرمایه گذاری مستقیم خارجی، حقوق مالکیت معنوی، کشورهای گروه D8

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.