مزایا و چالش های تجاری سازی نتایج تحقیقات مراکز پژوهشی در صنایع موجود

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 5، شماره: 20
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-5-20_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا بندریان

مسئول بررسی و ارزیابی مشارکت های پژوهشگاه صنعت نفت

روح اله قابضی

کارشناس ارشد تجاری سازی پژوهشگاه صنعت نفت

چکیده

یافته ها و نتایج تحقیقاتی تا هنگامی که در عرصه عمل استقرار نیابند و عواید آنها نصیب جامعه نشود نمی توانند منشاء رفاه عمومی و ثروت انسان ها باشند.این موضوع با تجاری سازی تحقق می یابد که یکی از پیچیده ترین مراحل فرایند نواوری فناورانه است و هیچ الگوی قطعی و بلامنازعی برای آن وجود ندارد. تجاری سازی موفق فناوری حداقل نیاز به تقاضای کافی، برتری بالقوه فناوری برای پاسخگویی به آن تقاضا و یک فرد یا شرکت کارآفرین با منابع و توانمندی های مدیریتی و بازاریابی مناسب برای تحویل محصول نهایی به بازار می باشد. یکی از راهکارهای موجود برای تسهیل تجاری سازی بهره گیری از صنایع موجود می باشد. منظور از صنایع موجود صنایعی است که تجهیزات مورد نیاز برای بکارگیری نتایج تحقیقات را داشته و علاوه بر آن ظرفیت خالی نیز داشته باشند. در این مقاله پس از تعریف فرایند تجاری سازی به تبیین مزایای بهره گیری از صنایع موجود برای تجاری سازی نتایج تحقیقات مراکز پژوهشی پرداخته می شود و سپس برخی از موانع موجود که در صنایع موجود صنایعی است که تجهیزات مورد نیاز برای بکارگیری نتایج تحقیقات را داشته و علاوه بر آن ظرفیت خالی نیز داشته باشند. در این مقاله پس از تعریف فرایند تجاری سازی به تبیین مزایای بهره گیری از صنایع موجود برای تجاری سازی نتایج تحقیقات مراکز پژوهشی پرداخته می شود و سپس برخی از موانع موجود که در صنایع و مراکز تحقیقاتی مانع از تجاری سازی نتایج تحقیقات در صنایع موجود می شود تشریح شده است.

کلیدواژه ها

نتایج تحقیقات، تجاری سازی یافته های تحقیقاتی، بهره گیری از صنایع موجود برای تجاری سازی، موانع موجود برای تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی در صنایع موجود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.