ارائه یک روش به منظور ارزیابی قابلیت اطمینان در معماری نرم افزاربا مدل های رسمی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: NCCOS02_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید تهجدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر- نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کیش،جزیره کیش،ایران

علی هارون آبادی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران- مرکز،تهران،ایران

سید جواد میر عابدینی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران- مرکز،تهران،ایران

چکیده

معماری نرمافزار، به عنوان اولین محصول، نقش مهم و مستقیمی در توسعه سیستمهای نرم افزاری پیچیده ایفا میکند و با کمک آن می توان رفتار قابل ارزیابی سیستم ، یعنی صفات کیفتیی آن را مانند، قابلیتاطمینان، امنیت، تغییر وکارایی را موردسنجش قرار می دهد. یک روش برای ارزیابی معماری نرمافزار،ایجاد مدلی قابل اجرا از معماری است.دریک مدل قابل سازی معماری، رفتار نهایی سیستم اجرا ازمعماری،توصیفی رسمی از معماری محسوب میشود،که با آن میتوان قبل از پیادهرا مشاهده و بررسی نمود و ایرادهای احتمالی در سطح معماری را ردیابی نمود.در این مقاله هدف آن است که بتوان با UML بیان نمود و اطلاعات لازم در رابطه با نیاز های غیروظیفه مندی در قالب نمایه های عملیاتی به صورت کلیشه ها و برچسب هایی به نمودارهای UML به صورت حاشیه نویسی اضافه نمود، و به یک مدل رسمیمبتنی برشبکه پتریرنگی به منظور ارزیابی قابلیت اطمینان در معماری نرمافزار ایجاد نمود. در حقیقت با معرفی پارامترهای، احتمال شکست مولفه ها،احتمال شکست روابط بین مولفه ها و زمان در شبکه پتری رنگی امکان ارزیابی قابلیت اطمینان معماری نرم افزار بر روی مدل رسمی فراهم می شود. با استفاده ازشبکه های پتری رنگی و تحلیل بازخورد قبل از مرحله پیاده سازی می توان قابلیت اطمینان سیستم را محاسبه کرد. استفاده از یک مدل واقعی به توصیف معماری نرم افزار پرداخت، و ویژگی هایی از معماری نرم افزار با استفاده از نمودارهای

کلیدواژه ها

معماری نرم افزار، زبان مدل سازی یکپارچه، ارزیابی قابلیت اطمینان، شبکه پتری رنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.