بهره وری انرژی در شهرک های مسکونی با رویکرد پایداری (نمونه موردی: شهرک مسکونی ویلیج هومز در کالیفرنیا)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASUSC01_616
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم محسنی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

سیدمجید مفیدی شمیرانی

دکترای طراحی شهری، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده معماری و شهرسازی

چکیده

استفاده از انرژی های تجدید پذیر و صرفه جویی در مصرف سوخت های فسیلی از جمله مسائل مهم در عصر حاضر می باشد. دستیابی به روش هایی برای کاهش مصرف و بهینه سازی آن در جهت کاهش انتشار گازهای گلخانه ای برای رسیدن به معماری پایدار امری لازم و ضروری است. استفاده از سامانه های ایستا و پویا برای بهره گیری از انرژیخورشیدی می تواند راهکاری موثر در کاهش مصرف سوخت های فسیلی باشد. نحوه جهت یابی ساختمان ها و چگونگی مصالح بکار گرفته شده در آنها نیز از دیگر مسائل مؤثر می باشد. این مقاله بر آن است تا با اشاره به روش های مختلفی که می توان بهره وری انرژی در ساختمان ها را افزایش داد تحلیلی بر اینگونه روش ها ارائه دهد. سپس چگونگی استفاده از این تمهیدات در نمونه موردی مورد نظر یعنی شهرک مسکونی ویلیج هومز در کالیفرنیا و نحوه کارکرد سامانه های بکار رفته در آن بررسی شده است. برای انجام این تحقیق از روش های تحلیلی و پژوهشی بر مبنای مطالعه کتابخانه ای و همچنین بررسی شهرک مسکونی مورد نظر و جنبه های مرتبط آن با این مقاله استفاده شده است. بر طبق نتایج حاصل شده از این تحقیق استفاده از منابع تجدید پذیر، نحوه جهت یابی ساختمان ها و معابر، ایجاد فضاهای سبز خوراکی و مسائلی از این قبیل باعث ایجاد معماری پایدار و دستیابی به افزایش بهره وری برای ساکنان و کاهش آلودگی زیست محیطی و کاهش هزینه ها خواهد شد.

کلیدواژه ها

بهره وری انرژی، انرژی تجدید پذیر، ساختمان های مسکونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.