بررسی اقلیم گردشگری شهر مشهد مقدس با استفاد از شاخص برودت باد ke

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASUSC01_611
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین حلبیان

استادیار، اقلیم شناسی، جغرافیا، دانشگاه پیام نور تهران، ایران

محسن عزیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا، اقلیم، دانشگاه پیام نور آران و بیدگل

سعید حسینی فرد

دانشجوی کارناسی ارشد، تغییرات آب و هوایی، دانشگاه پیام نور ابرکوه

چکیده

یکی از اطلاعات مورد نیاز برای برنامه ریزی و سرمایه گذاری در صنعت توریسم، شرایط اقلیمی است. در این پژوهش با استفاده از شاخص اقلیمی برودت باد (ke) به ارزیابی اقلیم گردشگری شهر مقدس مشهد پرداخته شده است. شاخص ke به شکلی سیستماتیک شرایط اقلیمی را برای فعالیت گ ردشگری با استفاده از برودت باد میانگین دمای هوا به درجه سلسیوس و سرعت باد بر حسب متر بر ثانیه مورد استفاده قرار گرفته است. شرایط آب و هوایی که فرد گردشگر در آن احساس مطلوبی دارد و به فعالیت های گردشگری می پردازد و آن را با احساس آرامش انجام می دهد آسایش اقلیمی گردشگری نامیده می شود. در این تحقیق با استفاده از دادههای 6 ایستگاه سینوپتیک با متوسط دوره آماری (1987-2005) حدود 18 سال به مقایسه اقلیم گردشگری شاخص برودت باد ke پرداخته شده است و داده ها در نرم افزار Excel 207 تشکیل شد. و تحلیل های مکانی با تکیه بر منطقه بندی شرایط اقلیمی گردشگری در مقیاس زمانی ماهانه انجام گرفت. نتایج نشان داد ماههای اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد، شهریور و مهر شرایط عالی و رتبه ای بالا بوده که این شرایط نشان دهنده بهترین ماه های سال از لحاظ اقلیمی برای حضور گ ردشگر می باشد. همچنین وضعیت شاخص اقلیم آسایش گردشگری در ماه اسفند و فرودین با شروع فصل بهار و ا فزایش دما، کاهش میازن بارش و تعدیل هوا از شرایط نسبتاً خوبی برخوردار می باشد. در ماه های آبان و بهمن وضعیت توریسم و گ ردشگری در حد مرزی قرار داشته و در نهایت در ماههای آذر و دی شاخص اقلیم آسایش گردشگری دارای رتبه ای نامطلوب می باشد.

کلیدواژه ها

اقلیم گردشگری، مشهد مقدس، شاخص اقلیمی، برودت باد ke

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.