گردگشری و تأثیر آن در توسعه پایدار معماری وش هرسازی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
- کد COI اختصاصی: ASUSC01_574
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 480
نویسندگان
عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
چکیده
گردشگری از جریانهایی است که به خوبی بیانگر امور اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است میل به استفاده از فضا در اوقات فراغت باانگیزه ها و اهدف مختلف و در یک کلیت در برگیرنده جریانی از سرمایه، انسان، فرهنگ و کنش متقابل میان آ نها است که در فضای جغرافیایی آثار مختلفی بر جای می نهد. به همین سبب گردشگری در پردازش فضایی الگوهای متفاوتی ارائه می دهد. هدف از این مقاله تأثیر گردشگری در توسعه پایدار معماری و شهرسازی می باشد. نتایج مطالعه انجام شده در مقاله نشان می دهد که ویژگی های جامعه شناختی، اقتصادی اجتماعی، وابستگی اقتصادی و نگرش های مثبت و منفی به گردشگری، سطوح مختلفی از حمایت و یا مخلفت با گردشگری و توسعه ی آن را نشان می دهد. از جمله مهمترین آثار مثبت اقتصادی توسعه گردشگری می توان به اشتغال زایی، ایجاد درآمد برای ساکنان محلی، کاهش فقر، افزایش سرمایه گذاری و توسعه زیربناهای اقتصادی اشاره کرد. در این مقاله پس از شناخت توسعه پایدار و گردشگری، ابعاد و اثرات و پیامدهای مکانی، فضایی گردشگری در توسعه پایدار شهری و معماری مورد تحلیل قرار خواهد گرفت و به دنبال آن اکوتوریسم و توسعه پایدار، همچنین اثرات منفی گردشگری در فرایند حصول توسعه پایدار شهری بیان خواهد شد.کلیدواژه ها
گردشگری، معماری، فضای شهری، توسعه پایدار شهریمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.