حکمروایی شایسه و مشارکت مردم در توسعه پایدار) مشارکت بخش خصوصی، رهیافتی برای تأمین منابع پایدار مالی پروژه های شهرداری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASUSC01_456
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 675
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدکمال صادقی

معاون آموزش تحصیلات تکمیلی، عضو هیئت علمی اقتصاد، دانشگاه تبریز

شلاله صبح خیز زنوزی

کارشناس ارشد علوم اقتصادی

چکیده

تأمین منابع مالی یکی از مهمترین وظایف نهادهای عمومی از قبیل شهرداری هاست. هر چند که منابع مالی شهرداری ها به صور مختلف قابل حصول است. اما همه آنها از خصوصیات درآمدهای پایدار برخوردار نیستند. پایداری درآمدها مستلزم آن است که اولاً از استمرار نسبی برخوردار باشند و ثانیاً شرایط کیفی شهر را در معر تهدید و تخریب قرار ندهد (شرزه ای، 1387). جذب سرمایه های بخش خصوصی و سرمایه های خارجی برای اجرای پروژه های شهرداری ها از روش های معتبر تأمین منابع مالی در ح وزه مدیریت شهری محسوب می شود که بدون تردید می تواند منابع مالی مورد نیاز برای اجرای پروژه ها و طرح های شهرداری ها را که نسبت به گذشته متنوع تر و حجم آن هم بیشتر است تأمین نماید، با توجه به موضوع این پژوهش درصدد بررسی عوامل مؤر بر مشارکت بخش خصوصی به عنوان یکی از منابع پایدار مالی پروزه های شهرداری و اینکه فرضیه های تحقیق نیازمند بررسی در یک قالب اقتصاد سنجی مدل های گسسته می باشد، سعی نموده ایم به ارزیابی م وضوع بپردازیم. جامعه آماری، شهر و شهرداری تبریز می باشد و حجم نمونه از طریق فرمول کوکران تعیین و بصورت تصادفی انتخاب شده است. داده ای مورد نیاز از طریق پیمایشی و تنظیم پرسشنامه جمع آوری گ ردیده است. یافته های این پژوهش گویای این است که عواملی همچون بهبود فضای کسب و کار و قوانین کارای تضمین کننده سود کارگذار خصوصی، مشارکت بخش خصوصی در اجرای پروژه های شهری را افزایش می دهد و متقابلاً وجود بوروکراسی اداری و نبود ظرفیت سازی های مناسب از سوی شهرداری روند کار را به تعویق می اندازد.

کلیدواژه ها

مشارکت عمومی- خصوصی، ظرفیت سازی زیربنایی، الگوهای گسسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.