استفاده از باکتری ها برای بهبود خواص مکانیکی مواد زمین شناسی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASUSC01_324
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 841
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان آذرگون

دانشجوی کارشناسی مهندسی معدن، دانشگاه زنجان

رامین دوست محمدی

استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه زنجان

چکیده

امروزه با پیشرفت صنعت و تکنولوژی، ایجاد سازه های مقاوم برای استفاده ی بشر و همچنین مرمت سازه های قدیمی و بناهای تاریخی که مبین فرهنگ و تمدن جوامع می باشد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است؛ از طرفی با توجه به قرارگیری هر دو گروه سازه ها در مواد زمین شناسی و همچنین لزوم استفاده از این مواد چه در ساخت و چه در مرمت سازه ها، اهمیت دست یابی به خاک و سنگ پایدار و مقاوم هر چه بیتر احساس می شود. بدین منظور در این مقاله ابتدا به بررسی معضلات موجود در خاک ها و پروژه های مختلف پرداخته شده و سپس راهکارهای مختلفی جهت بهبود این مشکلات ارائه شده است. یکی از این راهکارها استفاده از روغاب است، که از میان آنها، دوغاب سیمانی بیشتر مورد توجه و آزمایش قرار گرفته است. در نتیجه به منظور افزایش مقاومت و کاهش نفوذپذیری در سنگ های ساختمانی، آزمایش بر اساس این دوغاب، طراحی و انجام شد، اما به دلیل دست نیافتن به نتایج مطلوب و همچنین رفع نواقص دوغاب سیمانی، روش جایگزینی با عنوان دوغاب زیستی معرفی و ارائه شده است.

کلیدواژه ها

بهبود مواد زمین شناسی، تزریق دوغاب، دوغاب شیمیایی، دوغاب زیستی، رسوب میکروبی کربنات کلسیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.