حکمروایی شهری و مدیریت شهی در شهر مهاباد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASUSC01_268
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم الیاسی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات زنجان، گروه شهرسازی، زنجان، ایران

سیدکمال حسینی

مدرس دانشگاه پیام نور مهاباد، کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند

چکیده

محققان و اندیشمندان حکمروایی خوب را بهترین راه برون رفت کلان شهرها از مشکلات مدیریتی خود می دانند، لذا مدیریت شهری با لحاظ نمودن مؤلفه های نظریه ی حکمروایی خوب شهری در برنامه ریزی ها بدان دست پیدا خواهد کرد. محیط شهری پیچیده، پویا، متنوع و به عنوان یک منبع توسعه مطرح است که مستلزم ظرفیت بالای مدریتی است و حکمروایی خوب شهری قابلیت فراهم کردن آن را دارد. حکمروایی خوب شهری شامل حکومت، سازمان های غیردولتی و جامعه مدنی وسایلی را برای حل مشکلات شهری فراهم می ک نند. تحولات اخیر در ساختار اجتماعی، اقتصادی و فضایی نواحی شهری، با تغییر در شیوه اداره شهرها همراه شده که در متون مرتبط با تجدید سازمان سیاسی شهرها، این تحول اغلب به عنوان حرکت از حکومت به حکمروایی تعریف می شود. اصل اساسی در حکمروایی توزیع قدرت، صلاحیت و مسئولیت ها بین ذینفعان متعدد جامعه شهری است، که در این شرایط شهرمهاباد برای رسیدن به هدف در گرو تقویت حکومت های محلی و تحولاتی در ساختار اداری- سیاسی این شهر در جهت مشارکت هر چه بیشتر مردم و بخش خصوصی در هدایت و مدیریت تحولات شهری است. روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی و داده ها و اطلاعات پژوهش و تحلیل اطلاعات به شیوه کتابخانه ای و اسنادی گردآوری شده است. با توجه به این که امروزه سازوکارهای حکمروایی به عنوان راهکار اصلی در این شهرها در جهت دستیابی به توسعه همه جانبه شهری شناخته شده است، در این نوشتار هدف شناسایی ابعاد مختلف حکمروایی اثربخش در جهت دستیابی به الگوهای نوین مدیریت شهری در شهر مهاباد است.

کلیدواژه ها

حکمروایی خوب شهری، حکومت شهری، مدیریت شهری، مهاباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.