بررسی راهکارهای کاهش اثرات آئروسول های کمپوست در فضای سبز شهری (نمونه موردی: شهر کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASUSC01_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروزان قاسمیان

استادیار زیست شناسی دانشگاه زنجان

هاشم فتحی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم محیط زیست دانشگاه زنجان

شلر خدری

دانشجوی کارشناسی مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت کرمانشاه

چکیده

آئرو سول های بیولوژیک، آلاینده های میکروبی هستند که به صورت ذرات معلق در هوا موجود بوده و با توجه به اندازه آن ها که بین 10-1 میکرون است می توانند به راحتی وارد قسمت های تحتانی دستگاه تنفسی شده، در آنجا استقرار یافته و موجب آسیب گردند. از جمله مشکلات مرتبط با ورود آئرو سول های بیولوژیک به بدن می توان به آلرژی و سایر مشکلات ازدیاد حساسیت، مشکلات تنفسی، و حتی در بعضی موارد بیماری های عفونی، اشاره نمود. عفونت ها و واکنش های آلرژیک ایجاد شده توسط آئرو سول های بیولوژیک بستگی به نوع میکرو ارگانیسم، نحوه بیماری زایی، حساسیت میزبان و توانایی سیستم ایمنی او دارد. منابع مختلفی در تولید و انتشار این آئروسلول ها در محیط نقش دارند. یکی از این منابع مهم، عملیات مرتبط با کمپوست کردن مواد زائد آلی شهری می باشد. از اینرو هدف این تحقیق ارائه ی راهکارهایی برای کاهش اثرات آئروسولهای کمپوست در فضای سبز شهری می باشد. روش تحقیق توصیفی – تحلیلی است. نتایج تحقیق انجام گرفته بر روی هوای محیط واحدهای مرتبط با کمپوست مواد زائد آلی نشان داد که این واحدها منبعی بالقوه برای انتشار بیوآئروسول ها می باشند و کارکنان این واحدها در معرض مشکلات ناشی از بیوآئروسول ها به خصوص آسم و آلرژی هستند. همچنین نتایج نشان می دهد که کاربرد کمپوست در فضای سبز شهری منبعی بالقوه برای انتشار باکتری های بیماری زا می باشد.

کلیدواژه ها

آئروسول های بیولوژیک، کمپوست، محیط زیست شهری، کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.