بررسی مؤلفه های توسعه پایدار در ناحیه صنعتی بند ماهشهر
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
- کد COI اختصاصی: ASUSC01_157
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1040
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر
کارشناس معماری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر
دانشجوی دوره کارشناسی مهندسی تکنولوژی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر
چکیده
مبنای توسعه پایدار حفظ و بهبود سرمایه های زیست محیطی است. یا به عبارت دیگر توسعه پایدار یعنی این که مصرف منابع در حال حاضر نباید فرصت استفاده از منابع را از نسل آینده بگیرد و شرایط زندگی آنها را نیز ارج نهد. با توجه به پتانسیل بندر ماهشهر به عنوان بندری صنعتی- ت جاری و تنوع خدمات و کاربری های شهری، تدین معیارهایی که بتواند به توسعه پایدار م نظر شهری منجر گردد، ا مری ضروری به نظر می رسید. وجود مهندسین و کارکنان صنعت پتروشیمی در کنار ساکنان قدیمی بندر ماهشهر منجر به ساخت بافت شهری مدرن در کنار بافت سنتی شهر گردیده است که این امر لزوم شناخت و تقویت مؤلفه های توسعه پایدار شهری در بندر ماهشهر را نشان می دهد. بنابراین در پژوهش حاضر سعی شده است مهمترین شاخص ها و معیارهای پایداری تعریف گردد. بدین منظور چند شاخص مهم و ا صلی که تبیین کننده وضعیت کاربردی، اقتصادی، اجتماعی ناحیه صنعتی بندر ماهشهر می باشد و از راه های پرسشنامه ای قابل استنتاج است، در نظر گرفته شده است. در تحقیق حاضر اهدافی در نظر گرفته شده که عبارتند از شناسایی مؤلفه ها و معیارهای تأثیر گذار در منظر شهری ماهشهر، چگونگی تأثیر مؤلفه های پایداری بر منظر شهری، ارائه ضوابط و راهکارهایی جهت طرح های توسعه شهری در ماهشهر در روند رسیدن به توسعه پایدار شهر که برای رسیدن به این اهداف از متغیرهای اقتصادی- فرهنگی- اجتماعی- اکولوژیک موجود در منطقه استفاده گردید.کلیدواژه ها
توسعه پایدار، مؤلفه پایداری، منظر شهری، توسعه شهری، بندر ماهشهرمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.