نقش معماری پایداردر حوزه محیط زیست

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASUSC01_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 800
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه یاسمی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ایلام

فرحناز کریمی خورانی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ایلام

فیروزه یاسمی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ایلام

ابراهیم مرادی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ایلام

چکیده

می توان گ فت یکی از هدف های توسعه پایدار، حفظ محیط زیست و طبیعت است. آنچه در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته رویکرد معماری پایدار نسبت به محیط زیست است. شایان ذکر است با آغاز بحران انرزی در جهانف عصر پایداری شروع شد، و در دنبال آن ارزشهای اجتماعی- منابع محیطی و مهارت های طراحی در مبحث توسعه وارد شدند. و بطور عمده موضوعات انرژی، حیط و اکولوژی معنی یافت و در رویکرد توسعه پایدار مورد بحث قرار گرفت. که معماری در این زمینه نقش مهمی دارد، زیرا نصف مصرف انرژی دنیا در این حوزه مصرف یا تلف می شود. مع در همین راستا معماری باید به دنبال پائین آوردن مصرف انرژی و کاهش آلودگی محیط زیست باشد، و تمهیدات خود را در جهت بالابردن کیفیت زندگی در توسعه پایدار هماهنگ سازد. هدف این تحقیق جستجوی نظریه های زیست محیطی توسعه پایدار و معماری پایدار است و بالابردن کیفیت است. و همان طور که گفته شد توسعه پایدار ریشه های اکولوژی و اقتصادی و فرهنگی دارد که با جستجوی معضلات که پیش روی معمار و راه حل های آن در معماری پایدار می پردازد. و با درنظر گرفتن نقش انسان و معماری به عنوان یک فرایند منجر به پایداری می گردد، از نکات م هم در اصلاح رابطه انسان- طبیعت و معماری می باشد. روش این پژوهش بر اساس مطالعات کتابخانه ای و رویکردی توصیفی دارد که در نتیجه بدست آمده در این پژوهش با هدف معماری پایدار و ارتباط آن با محیط زیست و طبیعت است.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، توسعه پایدار، طبیعت، انرژی، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.