جایگاه بخش عبور و مرور پایدار در برنامه های عمرانی شهرداری های کشور (نمونه مطالعاتی: شهرداری شیراز)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASUSC01_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 920
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سلطانی

دانشیار گروه شهرسازی دانشگاه شیراز

سجاد عسکری

دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی دانشگاه شیراز

چکیده

در پاسخ به مشکلات ترافیکی در کلان شهرها، راهکارهایی از قبیل توسعه مسیرهای جدید، افزایش ظرفیت راه ها و ایجاد تقاطع های غیر همسطح برای مناطق شهری ارائه شده اند. لیکن این اقدامات پاسخ گوی ازدحام ترافیکی نبوده اند. افزایش سهم حمل و نقل غیرموتوری نظیر پیاده روی و دوچرخه سواری در مقابل الگوهای موتوری یک راهکار پایدار محسوب می شود. به منظور تغییر الگوهای سفرهای درون شهری از خودروی شخصی به سمت الگوهای غیرموتوری؛ فراهم کردن م حیط های مناسب و ا یجاد مسیرهای مطلوب تأمین کننده زیبایی، ایمنی و راحتی، برای پیاده روی و دوچرخه سواری به عنوان راهبردی مقبول، توصیه شده است. اجرایی نمودن زیرساخت های حمل و نقل غیر موتوری، ضرورت تخصیص بودجه کافی از سوی شهرداری ها به عنوان متولی امر را ایجاب می کند. در برنامه عمرانی در شهرداری ها حمل و نقل و عبور و مرور شهری یکی از فصول ده گانه برنامه پنج ساله می باشد. این پژوهش به بررسی میزان تخصیص بودجه مربوط به بخش عبور و مرور در برنامه های شهرداری شیراز می پردازد. بر اساس این بررسی، در حالی که برای توسعه شبکه معابر سواره و تقاطع های غیرهمسطح هزینه کلانی پرداخت شده، توجه به دوچرخه سواری و پیاده روی به عنوان گزینه های حمل و نقل پایدار، بسیار کم رنگ است. بنابراین لزوم تجدید نظر در تخصیص بودجه در بخش های مختلف حمل و نقل با تأکید بر افزایش توجه به حمل و نقل پایدار پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

حمل و نقل پایدار، حمل و نقل غیرموتوری، زیرساختها، تخصیص بودجه، شهرداری شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.