بررسی چالش ها و فرصت های توسعه اکوتوریسم در راستای توسعه پایدار (نمونه: ناحیه خرم آباد)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASUSC01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 740
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آفرین ملکی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری از دانشگاه سیستان و بلوچستان

حسین فرهادی نژاد

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم از دانشگاه آزاد اسلامی

سمیه باوفا

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم از دانشگاه آزاد مازندران

چکیده

امروزه گردشگری بزرگترین و متنوع ترین صنعت دنیا به حساب می آید و بسیاری از ک شورها روی این صنعت پویا به عنوان منبع اصلی درآمد، اشتغالزایی و توسعه ساختار زیربنایی خود حساب می کنند. بخش بسیار مهمی از فعالیت های گردشگری در دنیا مبتنی بر بهره مند شدن از طبیعت است که امروزه اکوتوریسم نام گرفته است. اکوتوریسم یا بوم گردی، گونه ای از گردشگری است که در آن گردشگران برای دیدار از مناطق طبیعی نامسکون و دست نخورده جهان سفر می کنند و به تماشای گیاهان و پرندگان و ماهی ها و دیگر جانوران می پردازند. این مقاله با رویکردی توصیفی- تحلیلی و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، ضمن معرفی جاذبه های اکوتوریستی در شهرستان خرم آباد، چالش ها و فرصت های اکوتوریسم این منطقه را شناسایی و مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد. یافته های تحقیق نشان می دهد که ناحیه خرم آباد با بهره مندی از شاخصه های طبیعی ممتازی چون آب و هوای مطبوع، چشمه ها، آبشارها، رودخانه ها، کوهها، جنگل ها و تنوع زیستی گونه های متعدد حیوانی و گیاهی، به عنوان یکی از مناطق ویژه و منحصر بفرد در زمینه گردشگری طبیعی (اکوتوریسم) قابل طرح است و از فرصت های مناسبی جهت توسعه اکوتوریسم برخوردار است. در عین حل ناحیه مذکور در همین راستا با چالش هایی روبه رو می باشد که عمده ی آنها، کمبود زیرساخت های محیطی، آلودگی های زیست محیطی، تخریب محیط زیست و ... می باشند. نتایج وزن دهی فرصت ها و چالش ها در محدوده مورد مطالعه نشان داد که فرصت ها با مجموع امتیاز وزنی 1/74 نسبت به چالش ها با مجموع امتیازات وزنی 1/62 از برتری نسبی برخوردارند.

کلیدواژه ها

گردشگری، اکوتوریسم، فرصت، تهدید، خرم آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.