ساماندهی اسکان غیررسمی با تاکید بر مشارکت مردمی نمونه موردی: شهرک سعدی مریوان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASUSC01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 856
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن یزانی

استادیار دانشگاه محقق اردبیلی اردبیل

عطا غفاری گیلانده

استادیار دانشگاه محقق اردبیلی اردبیل

زاهد فیضی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه محقق اردبیلی اردبیل

جمیل زیرک

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه محقق اردبیلی اردبیل

چکیده

اسکان غیر رسمی یکی از پیامدهای زندگی مدرن و شهرنشینی گسترده می باشد که از مهم ترین معضلات کلان شهرها بشمار می آید. که علاوه بر اثر گذاری منفی در توسعه کالبدی شهرها و برهم ریختن سیمای کالبدی آن ها، پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نیز به همراه داشته است. شهر مریوان با داشتن جاذبه های قوی اقتصادی، همواره یکی از شهرهای مهاجرپذیر استان به شمار آمده است. رشد سریع شهر در ابعاد مختلف اقتصادی در دهه های اخیر، باعث مهاجرپذیری بیشتر این شهر شده و تعداد از مردم و مهاجرین، به تدریج در مناطقی در حاشیه شهر و یا در محدوده قانونی شهر استقرار یافته و سکونتگاه های غیر رسمی را به وجود آورده اند. با توجه به اهمیت موضوع و اثر گذاری این سکونتگاه ها در برنامه های توسعه و عمران شهری، تحقیق حاضر به دنبال ساماندهی این سکونتگاه ها با تاکید بر مشارکت مردمی است. در این تحقیق با استفاده از تکنیک های مصاحبه و مشاهده و پرسشنامه محقق ساخته داده های مورد نیاز جمع آوری گردیده . که نتایج پژوهش بیانگر آن است که زمانی که در میان مجموعه مدیریت شهری و دستگاه های مسئول، وحدت رویه وجود ندارد و اقدامات پراکنده هر یک از آن ها موجب ناکارآمدی مجموعه می گردد و از سویی، نهادهای مسئول، اهمیت واقعی به امر خدمات رسانی به مردم و رفع نیازهای آنان را نمی دهند، اعتماد مردم نسبت به آن ها سلب شده و سطح رضایتمندی مردم کاهش می یابد و لذا مردم تمایلی به مشارکت سازمان یافته با مدیرانشهری را نخواهند داشت.

کلیدواژه ها

اسکان غیررسمی، ساماندهی، مشارکت مردمی، مریوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.