مطالعه رفتار حرارتی اتاق بادگیر خانه رسولیان یزد و پیشنهاد راهکارهایی برای بهبود آن
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
- کد COI اختصاصی: ASUSC01_057
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1175
نویسندگان
دانشجوی دکتری معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی
کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت
چکیده
خانه های سنتی یزد میراثی ارزشمند و گرانبها از پیشنینان این مرزو بوم می باشد که امروزه برای حفظ و نگهداری از آن اقداماتی همچون تغییر کاربری این فضاها صورت پذیرفته است. در تغییر کاربری این بناها به فضاهایی همچون نهادهای آموزشی، فرهنگی و تفریحی به مصرف انرژی های تجدید ناپذیر برای تأمین شرایط آسایش حرارتی برای کاربران نیاز می باشد. این در حالی است که می توان با استفاده از پتانسیل های موجود در این بناها، مصرف انرژی های تجدید ناپذیر را به حداقل ممکن رساند. در این پژوهش سعی می شود که رفتار حرارتی اتاق بادگیر خانه رسولیان یزد که امروزه به عنوان کلاس درس برای دانشجویان معماری در ن ظر گ رفته شده است؛ مورد مطالعه قرار گیرد و علاوه بر رفتار حرارتی آن در وضعیت سنتی، راهکار اقلیمی اجرا شده در این فضا نیز معرفی و تحلیل گردد. همچنین سعی می شود که بر اساس مطالعات صورت گرفته راهکارهایی برای بهبود بخشیدن رفتار حرارتی این فضا و به حداقل رساندن مصرف انرژی های تجدید ناپذیر ارائه گردد. بدین صورت مسیرهایی برای استفاده از پتانسیل های موجود در این بناها با حداقل تغییر در کالبد فضاهای آن جهت تأمین شرایط آسایش حرارتی برای افراد داخل آن تبیین و تشریح می گردد.کلیدواژه ها
اتاق بادگیرخانه رسولیان یزد، آسایش حرارتی، تهویه طبیعی، بادکش خورشیدیمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.