CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی تأثیر پالت های رنگی بر پایداری شهری (نمونه موردی: خیابان امام خمینی شهر مقدس مشهد - حدفاصل خیابان پاسداران و شهید مدرس)

عنوان مقاله: ارزیابی تأثیر پالت های رنگی بر پایداری شهری (نمونه موردی: خیابان امام خمینی شهر مقدس مشهد - حدفاصل خیابان پاسداران و شهید مدرس)
شناسه ملی مقاله: ASUSC01_044
منتشر شده در اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدامیر کابلی فرشچی - دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه بین المللی امام رضا
علی اکبر احمدی رستگار - فارغ التحصیل مقطع کارشناسی مهندسی شهرسازی از موسسه آموزش عالی خاوران
تکتم حنایی - دانشجوی مقطع دکتری طراحی شهری واحد علوم و تحقیقات تهران

خلاصه مقاله:
یکی از دلایل ناپایداری های شهریهای کنونی عدم توجه به نظام سیما و منظر و دید بصری نامطلوب فضاهای شهری می باشد. منظر شهری یکی از مهمترین عواملی است که باعث ارتباط و همبستگی هر چه بیشتر مردم و فضاهای شهری می گردد و به تبع آن پایداری و توسعه آتی این فضاها را نیز به دنبال خواهد داشت. در برخورد با منظر فضاهای شهری موجود باید علاوه بر رعایت اصول طراحی از قبیل پیوستگی، تباین و ... به د و نکته ایمنی و توسعه پایدار توجه ویژه ای داشت. بررسی پالت های رنگی بعنوان یکی از عوامل مؤثر بر منظر فضاهای شهری و هماهنگی و استفاده صیح از رنگهای مناسب با رویکرد توسعه پایدار و ا فزایش حضور پذیی و ثبات کیفی این فضاها برای آیندگان بعنوان مهمترین بخش این تحقیق مورد تحلیل و بررسی قرار خواهد گ رفت. رنگ و هماهنگی رنگها یکی از مباحث روز دنیا می باشد که در تمامی طراحی های فضاهای شهری با توجه به سایر عوامل از قبیل اقلیم، ویژگیهای بومی، نوع معماری فضا و ... بررسی می گردد. در علم معماری یک فضا زمانی زیباست که تمامی صفتهای فضا و عملکرد دارای هماهنگی باشند. یکی از رویکردهای طراحی فضاهای شهری هماهنگی میان جداره ها و پالت های رنگی می باشد. حال باید بدین نکته توجه داشته باشیم که هماهنگی عینی و شباهت کامل کاربری ها و عملکردها به مرور زمان از جذابیت فضاهای شهری کاسته و پایداری آن را تحت الشعاع قرار دهد بررسی کارایی و تحقق این رویکرد با هدف ارتفاء کیفیت سیما و منظر فضاهای شهری در این پژوهش مورد تحقیق و بررسی قرار خواهد گرفت. شیوه و روش تحقیق در اجرای این پروژه به لحاظ ادراکی بودن موضوع تحقیق روش های مشاهده، پرسشنامه و بازدید از سایت می باشد. بر همین اساس برخی از تحلیل ها و نتایج بدست آمده از طریق مشاهده می باشد، آمار و اطلاعات نیز از آنالیز داده های پرسشنامه از طریق 2 دستور Frequencies و (cross tab (phi and cramer’s v) بدست آمده است. مطالعه موردی در تحقیق حاضر، ارتقاء کیفیت کالبدی- بصری خیابان امام خمینی (ارگ سابق) شهر مقدس مشهد با بهره گیری از پالت رنگ در جداره ها با رویکرد استفاده آتی یا همان توسعه پایدار می باشد.

کلمات کلیدی:
پالت رنگ، توسعه پایدار، خیابان، فضای شهری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/294698/