همکاری وب سرویس ها به صورت توزیع شده بر پایه ی اعتماد جهت ایجاد سرویس غیرقابل انکار

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ABHARICT01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 795
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رستمی نجف آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد جهاد دانشگاهی خوزستان- اهواز

بیتا شادگار

دکتری کامپیوتر و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

وب سرویس نرم افزاری است که دسترسی به اطلاعات و نیز سیتسم های پردازش اطلاعات را به صورت توزیع یافته فارغ از سکوهای مختلف سخت افزاری و نرم افزاری با استفاده از پروتکل های استاندارد تبادل اطلاعات اینترنتی فراهم می آورد. به بیان ساده وب سرویس مؤلفه ای از یک کاربرد قابل دسترس توسط پروتکل های ارتباطی استاندارد می باشد. وب سرویس ها به صورت توزیع شده داده هایی را ردو بدل کرده و یا در انجام کاری با یکدیگر همکاری می کنند. به منظور همکاری این سرویس های تحت وب بایستی پروتکلی بین آنها ایجاد شود تا ضمن حفظ امنیت بتوانند با یکدیگر همکاری کنند، بدین م نظور می توان از پروتکل WS-Trust استفاده نمود که مدلی را برای ایجاد رابطه های اعتمادی مستقیم و غیر مستقیم بهمراه واسطه را شرح می دهد. با همکاری وب سرویس ها به صورت توزیع شده می توان سرویس غیرقابل انکار توسط پروتکل (TSP_Ptime-stamp protocol ایجاد نمود که این سرویس جزئی از (PKI_(public key infrastructure محسوب می شود. TSP یک مؤلفه امنیتی اصلی در جهان الکترونیکی است و PKI مجموعه راه حل هایی برای مسائل م رتبط با توزیع امن و مواردی مانند اعتماد سازی بین اشخاص است. رمزنگاری- کلید عمومی (PKI) مکانیزم های امنیتی اساسی از قبیل: محرمانگی، جامعیت، احراز هویت و عدم انکار را پشتیبانی می کند. PKI در واقع یک ستون فقرات است که سایر برنامه ها و اجزای امنیتی بر روی آن ساخته می شوند.

کلیدواژه ها

وب سرویس، امنیت، محیط های توزیع شده، عدم انکار، PKI, TSP, WS-Trust

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.