سیستم های پیشنهاد دهنده در شبکه های اجتماعی مبتنی بر اعتماد

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ABHARICT01_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3252
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره معینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، ابهر، ایران

مهدی افضلی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، گروه مهندسی فناوری اطلاعات، زنجان، ایران

علی علی جماعت

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر، گروه مهندسی کامپیوتر، ابهر، ایران

چکیده

سیستم های پیشنهاد دهنده سنتی معمولاً کاربران را به طور مستقل در نظر می گیرند و ارتباطات اجتماعی آنان را مد نظر قرار نمی دهند که این مسئله با واقعیت سازگاری ندارد چرا که کاربران معمولاً از پیشنهادهای دوستانشان به خصوص دوستان قابل اعتماد استفاده می کنند. در یک شبکه اجتماعی مبتنی بر اعتماد رابطه اجتماعی افراد بر اساس اعتماد آنها به یکدیگر تعریف می شود. افراد قابل اعتماد، افرادی هستند که کاربر نظرات آنها را مرتبط و یا با ارزش می داند. در حقیقت در شبکه های اجتماعی مبتنی بر اعتماد تعامل افراد بایکدیگر بر اساس اعتماد آنها به نظرات یکدیکر است. اعتماد به عنوان سطحی از باور ایجاد شده بین دو موجودیت بر روی یک محتوا است. سیستم های پیشنهاد د هنده سنتی از تکنیک های مبتنی بر شباهت بین کاربران برای پیشنهاد آیتم ها استفاده می کنند. این روش ها در مسائلی همچون پراکندگی ماتریس کاربر- کالا، حملات خرابکارانه، عدم وضوح پیشنهادها و ... دچار مشکل هستند. استفاده از اعتماد در حل مشکلات سیستم های پیشنهاد دهنده مؤثر است یکی از متداول ترین تکنیک ها در سیستم های پیشنهاد دهنده فیلترینگ تعاونی است. در این مقاله بر آنیم که انگیزه استفاده از اعتماد به عنوان یک رابطه اجتماعی را در سیستم های پیشنهاد دهنده شرح دهیم و روش فیلترینگ تعاونی مبتنی بر اعتماد را مورد بررسی قرار دهیم.

کلیدواژه ها

سیستم های پیشنهاد دهنده، شبکه های اجتماعی، اعتماد، فیلترینگ تعاونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.