تکنولوژی اطلاعات (IT)، عاملی جهت تغییرات ساختارهای سازمانی (سازمان های مجازی)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ABHARICT01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید شفیعی پور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان، گروه مدیریت، تویسرکان، ایران

محمد اسلانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان، گروه حسابداری، تویسرکان، ایران

فاطمه لطفعلیان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان، گروه حسابداری، تویسرکان، ایران

چکیده

سرعت شاید مهمترین ثورت در هزاره سوم و عصر اطلاعات باشد. برای کاستن زمان پاسخ گویی و بهبود انعطاف پذیری، باید شکل کاملاً جدیدی از سازمانها بوجود آیند. سازمان مجازی به عنوان گونه ای جدید از تشکلهای سازمانی، در راستای حرکت نوین سازمانها شکل گرفته است. در ساختار سازمان مجازی، سازمانها به سمتی حرکت می کنند که تدریجاً مسئله حضور شرکت ها و حتی کارکنان در یک مجموعه فیزیکی و در یک چارچوب زمانی خاص، فلسفه وجودی خود را از دست می دهد. در این سازمان ها مسئله زمان و مکان مشخص برای انجام یک عمل یا وظیفه، تعریف سنتی خود را از دست می دهد و آنچه اهمیت می یابد بکارگیری فن آوری های جدید اطلاعاتی و ارتباطی است. امروزه فناوری اطلاعات به عنوان محور توسعه بطور مستقیم و غیر مستقیم بر تمامی عرصه ها و سطوح حیات فردی و اجتماعی بشر اثراتی گسترده و عمیق داشته است. در این پژوهش سعی داریم، تأثیرات به کارگیری فناوری اطلاعات را بر ساختار سازمانی بررسی نمائیم. عصر جدید با سازمان های پیچیده، پویا و متحول همراه خواهد بود. در این سازمانها، مرزهای سنتی موجود از بین خواهد رفت، فرهنگ های مختلف در هم خواهند آمیخت و زیر پای فرهنگهای غنی تر ناپدید خواهند شد. نتایج تحقیق بیانگر این مطلب است که سیستم های اطلاعاتی نقش بسیار حساس و پررنگی را در ساختارهای مجازی و سازمان های نسل آینده ایفا می ک نند و بی تردید به عنوان پایه و زیربنای اصلی سازمان های مجازی می باشند.

کلیدواژه ها

سازمان های مجازی، فن آوری اطلاعات، ساختار سازمانی، رقابت پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.