آلودگی هوا، آثار، پیامدها و روشهای نوین کنترل آن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی آلودگی های محیط زیست و روش های کنترل آن
  • کد COI اختصاصی: EPCM01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63589
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هومن جواهری

کارشناس ارشد HSE، اداره کل استاندارد استان کردستان

محمد مهدی بیات

دانشجوی رشته مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

چکیده

امروزه آلودگی هوا به یکی از معضلات اصلی کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است. آلودگی هوا بهطرق گوناگونی آثار زیانبار دراز مدت و کوتاه مدتی بر سلامت انسانها می گذارند. معمولاًمیزان این آسیبها بستگی به غلظت مواد شیمیایی موجود در هوا و همچنین میزان قرارگرفتن افراد در معرض هوای آلوده دارد. بیماری های ناشی از آلودگی های جوی می تواند بسیار پرهزینه باشند به طوری که هزینه های درمانی، کاهش بهره وری در محل کار می تواند سالیانه میلیاردها دلارهزینه بر جامعه تحمیل کند. اولین گام برای حل مشکل آلودگی هوا ارزیابی است. محققان آلودگی هوارا بررسی نموده و استانداردهایی را برای اندازه گیری نوع و مقدار آلاینده های خطرناک تعیین می کنند. سپس باید حد مجاز الایندهای هوا مشخص شود؛ د مر حله بعد می توان امهیی برای کاهش آلودگی هوا برداشت. تنظیم مقرراتی برای موادی که در اثر فعالیتهای انسانی در فضا منتشر می شود. این هدف را تکمیل میکند بسیاری از کشورها برای میزان انتشار آلاینده های خودروها و صنایع محدودیت هایی را اعمال کرده اند. امروزه در کشورهای پیشر فته برای تصفیهو ضدعفونی مابع آلوده جوی، استفاده از روشهای سازگار با طبیعت، که لازمه توسعه پایدار هستند بطور روز افزون مورد توجه قرار می گیرند. کاربردپرتو فرابنفش و اوزون از این مله بوده و هر دو برگرفته از روشهایی است که طبیعت برای تصفیه و ضد عفونی منابع آب و هوا اختیار کرده است. در مقاله پیش رو ابتدا به بررسی انواعآلایندههای جوی، منابع انتشار آنها وپیامدهای ناشی از انتشار این آلایندهها پرداختهایم؛ از آنجا که یکی از مؤثرترین روشهای کاهش آلودگی هوا کنترل از منبع انتشار است، در بخش دوم به روش ای کنترل آلودگی های جوی پرداخته، و در بخش سوم به بررسی روشهای نوین کنترل آلاینده های جوی از جمله استفاده از روشهایی که با طبیعت سازگار هستد، مانند کاربرد پرتوهای فرابنفش و همچنین استفاده از اوزون جهت حذف آلاینده های جوی، در پایان به ر اهکارهای قابل ارائه و همچنین کاربرد روشهای ذکر شده در کاهش معضل الودگی هوای ایران می پردازیم.

کلیدواژه ها

الودگی هوا،کنترل از منابع انتشار،پرتو فرابنفش، اوزون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.