بهبود جداسازی برخی یون های فلزی واسطه اسیدشویی شده از پسماندهای ویژه صنعت تولید روی به روش ا نتقال مایع پلیمری حاوی لیگاند DEHPA
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 827
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EPCM01_009
تاریخ نمایه سازی: 5 مهر 1393
چکیده مقاله:
مطالعه ی حاضر، به منظور بررسی توانایی روش انتقال از درون غشای مایع پلیمری به نظور جداسازی یون های نیکل، کادمیم، روی و کبالت اسیدشویی شده از دو نوع پسماند ویژه صنعت روی زنجان انجام گرفت. برای این کار فاز آبی دهنده از اسیدشویی نمونه های دو کیک نیکل- کادمیم و کبالت از صنعت روی زنجان، تهیه گردید. اثر عامل های مختلف مؤثر بر فرآیند انتقال از درون غشای پلیمری پلی ونیل کلرید حاوی حامل اسید بیس (2-اتیل هگزیل) فسفریک اسید (DEPHA) به درون فاز پذیرنده ی اسیدی ((H(2)SO(4)، شامل اثر pH فاز آبی دهنده، غلظت لیگاند در فاز غشایی، نوع و غلظت اسید در فاز آبی پذیرنده و مدت زمان خیساندن غشا در محلول حاوی لیگاند مورد بررسی قرار گرفت. ضریب جداسازی یون های مورد مطالعه در سه فاز آبی دهنده، آبی گیرنده و غشای پلیمری نشان می دهد اثر pH در فاز آبی دهنده و نوع اسید سبب افزایش جداسازی بین یون ها به مقدار کم شده است. افزایش غلظت اسید سولفوریک در فاز آبی دهنده نخست سبب افزایش و سپس در غلظت های بیش تر سبب کاهش میزان انتقال شد. با افزایش میزان غلظت لیگاند DEHPA در فاز غشایی میزان انتقال کاهش و با افزایش زمان فرآیند میزان انتقال افزایش می یابد. داده های حاصل از این مطالعه نشان می دهد که این فرآیند توانسته است ضریب جداسازی در بین برخی از یون ها را افزایش دهد با این حال گزینش پذیری زیادی در جداسازی نداشته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید بدیعی
دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی تجزیه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
مسعود حاجی سلیمانی
دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی تجزیه، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان
عباسعلی زمانی
استادیار شیمی تجزیه، گروه علوم محیط زیست دانشکده علوم، دانشگاه زنجان
محسن موسوی
استادیار شیمی آلی، گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :