محصولات باغبانی بعنوان بهترین نانوکارخانه های تولیدکننده نانومواد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی الکترونیکی مباحث نوین در علوم باغبانی
  • کد COI اختصاصی: HORTISYMP01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی سلگی

دانشگاه اراک – دانشکده کشاورزی – گروه مهندسی باغبانی

چکیده

امروزه نانوفناوری تمام بخشهای علمی، تحقیقاتی و حتی زندگی انسانها را درنوردیده است. نانوفناوری شامل زیر شاخه های مختلف نانولوله ها، نانوحسگرها و نانومواد می باشد که هر کدام از آنها کاربردهای فراوانی در صنعت، پزشکی، علوم زیستی، زیست فناوری، کشاورزی و منابع طبیعی دارند. تولید نانومواد در علم نانوفناوری از اهمیت زیادی برخوردار است . از این رو روشهای گوناگون فیزیکی و شیمیایی برای تولید نانومواد استفاده می شود. اما اصولاً این گونه روشها با مشکلات خاصی از جمله استفاده از حلالهای بسیار سمی، تولید مواد فرعی خطرناک و مصرف انرژی بالا مواجه می باشند. به همین دلایل نیاز به روشهای سازگار با محیط زیست برای تولید نانومواد ضروری است. بر اساس بررسی های پژوهشگران با استفاده از باکتریها، مخمرها، قارچها و گیاهان تولید نانومواد بویژه نانوذرات امکان پذیر شده است. با این حال تولید نانوذرات توسط باکتریها ،مخمرها و قارچها نیاز به زمان طولانی داشته در حالی که گیاهان این عمل را در زمان بسیار کوتاهی انجام می دهند . تولید نانومواد توسط محصولات مختلف باغبانی صورت گرفته است که مهمترین آنها شامل موز، انار،گل محمدی، فلفل، آلوئه ورا و شمعدانی می باشند.

کلیدواژه ها

نانوفناوری، گیاهان دارویی، اسانسها، نانومواد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.