تبدیل ضایعات خانگی و کشاورزی به ورمیکمپوست، فرصتی ارزشمند در جهت کاهش مخاطرات زیست محیطی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی الکترونیکی مباحث نوین در علوم باغبانی
  • کد COI اختصاصی: HORTISYMP01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سعیدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی باغبانی گرایش گل و گیاهان زینتی

حسین اصغری اسکوکلایه

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش بیماری شناسی گیاهی

الهه رستمی

دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی باغبانی گرایش فیزیول و ژی و اصلاح گیاهان دارویی

ابوالفضل بابایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی باغبانی گرایش گل و گیاهان زینتی

چکیده

در قرن اخیر مداخلات بشر سبب افزایش شدید مخاطرات زیست محیطی گردیده که یکی از آنها تولید انبوه زباله است. تولید و انباشت روزافزون زباله و عدم نگهداری و جمع آوری صحیح آن سبب آلودگی خاک و آبهای زیرزمینی و سطحی می شود که تهدیدی بسیار جدی برای محیط زیست میباشد. در این بین گروه عظیمی از زباله های تولیدی به ضایعات خانگی و کشاورزی تعلق دارد. در سالهای اخیر پژوهش هایی در راستای یافتن روشی نوین برای بازیافت و فرآوری زباله، با حداقل اثرات مخرب زیست محیطی انجام شده است. یکی از این روشها تولید ورمیکمپوست از ضایعات کشاورزی و زباله خانگی با استفاده از کرم خاکی به نام آیزینیا فتیدا می باشد. در پژوهش پیشرو زنان روستایی به عنوان مخاطبان اصلی طرح، با استفاده از کرم خاکی مذکور، زباله و ضایعات کشاورزی را به ورمی کمپوست تبدیل میکنند. نتایج تحقیق نشان داد که بیشترین میزان زباله تولیدی در جامعه مورد آزمایش مواد زائد شهری بوده، و از آنجایی که روستائیان با سایر روشهای فرآوری زباله آشنایی ندارند فقط قسمتی از زائدات را به مصرف دام میرسانند و علاقمند به یادگیری و آشنایی با سایر روشهای فرآوری زباله به صورت آموزش در مکانهای عمومی هستند. طی یک سال اول با توانمندسازی زنان روستایی واحدهای کوچک پرورش کرم و تولید ورمی کمپوست در حیاط خانه های روستایی ایجاد شد و سپس همان گروه هدف، ضمن تولید ورمی کمپوست اقدام به راهاندازی سایت های تولید انبوه ورمی کمپوست نمودند تا ضایعات کشاورزی را تبدیل و از آن در راستای تولید محصول سالم در باغات و سبزی کاری استفاده کنند. امید است اجرای این طرحی گامی هر چند کوچک در جهت کاهش مخاطرات زیست محیطی باشد.

کلیدواژه ها

ورمی کمپوست، آیزینیا فتیدا، مخاطرات زیست محیطی، زنان روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.