طراحی فرایند بازیابی استایرن از خوراک واحد بنزین پیرولیز

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC09_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2059
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا امیدخواه

دانشگاه تربیت مدرس، بخش مهندسی شیمی

کیومرث رحیمی

دانشگاه تربیت مدرس، بخش مهندسی شیمی

چکیده

با توجه به ترکیب درصد خوراک واحد بنزین پیرولیز مشکل اساسی در بازیابی استایرن جداسازی آن از ارتوزایلن است. بنابراین تصمیم گرفته شد تا جداسازی در دو مرحله انجام شود. در مرحله اوّل استاین و ارتوزایلن از مخلوط خوراک واحد بنزین پیرولیز جدا شده و سپس در مرحله دوّم این دو ترکیب از یکدیگر جدا می‌شوند. در مرحله اوّل این جداسازی سه گزینه فرایندی (برج تقطیر با جریان جانبی، توالی مستقیم برج‌های تقطیر ساده و توالی غیرمستقیم) مورد بررسی قرار گرفته و در نتیجه برج تقطیر با جریان جانبی به عنوان گزینه برتر انتخاب شد. در مرحله دوّم با توجه به شرایط ترمودینامیکی، برای جداسازی نهایی استایرن از ارتوزایلن چهار گزینه فرایندی مطالعه شد و با توجه به محاسبات انجام گرفته تقطیر استخراجی بیشترین سودآوری را نشان داد. از آنجا که نوع حلال بر اقتصاد تقطیر استخراجی تأثیر زیادی دارد، انتخاب حلال مناسب نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است. از بین گزینه‌های موجود، حلال سولفولان به عنوان بهترین گزینه انتخاب شد. از آنجا که نسبت حلال به خوراک بر نحوه جداسازی استایرن از ارتوزایلن و اندازه دستگاهها تأثیر زیادی دارد با استفاده از روش GRG مقدار نسبت بهینه برابر 5/1 به دست آمد. پس از شبیه‌سازی فرایند، به منظور تکمیل فرایند با استفاده از فناوری Pinch به اصلاح فشارهای عملیاتی واحد و طراحی شبکه مبدلهای حرارتی پرداخته شد و در آخرین گام فرایند نهایی به وسیله نرم‌افزار HYSYS مورد شبیه‌سازی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

طراحی مفهومی فرایند، تقطیر استخراجی، فناوری Pinch، انتگراسیون فرایند، شبکه مبدلهای حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.