ارزیابی ژنتیکی ژرم پلاسم زراعی گندم نان ایران بر اساس جایگاههای ریز ماهواره لی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: کنگره ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی
- کد COI اختصاصی: IBRC01_105
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 607
نویسندگان
گروه زیست شناسی دانشگاه پیام نور رامهرمز
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات
دانشیار گروه باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اهواز
چکیده
حفظ تنوع ژنتیکی و ارتقاء سطح مدیریت منابع ژنتیکی از اهمیت زیادیدر برنام ههای اصلاحی گندم برخوردار است. گندم نان دارای پایه ژنتیکیباریک و تنوع درون گون های پایینی است که بلعت پیچیدگی ژنوم و درصدبالای تکراری بودن آن نتایج ارزیابی ژنتیکی آن گاها متفاوت است. دراین پژوهش 50 رقم گندم نان از ژر مپلاسم زراعی با تیپ رشدی بهاره وبینابین، با 14 جفت نشانگر ریزماهواره مورد ارزیابی ژنتیکی قرار گرفتند.در مجموع 123 آلل چندشکل، در دامنه بین 5 تا 14 آلل با میانگین8/78 برای تمام جایگا هها تولید شد. بیشترین آلل تکثیر شده مربوط بهنشانگر 14( Xgwm 111 آلل( بود. محتوای اطلاعات چندشکل ) )PICبرای نشانگرهای مورد بررسی از 787 / 0 ) Xgwm 642 ( تا 902 / 0 ) 111Xgwm ( با میانگین 845 / 0 متغیر بود. آماره سودمندی نشانگرها نشانداد زنوم گندم به تکثیر جایگا هها پاسخ مناسبی نشان داد. ماتریس تشابهارقام بر اساس ضریب جاکارد محاسبه و از الگوریتم UPGMA جهتتجزیه خوشهای و گرو هبندی ارقام استفاده گردید. بر اساس دندروگرامحاصله، ارقام در 6 گروه اصلی قرار گرفتند که تجزیه به مولف ههای اصلیتا حد زیادی الگوی تنوع ژنتیکی حاصل از تجزیه خوش های را تأیید نمود.تفکیک مولکولی ارقام با دست هبندی شجر های آنها به طور نسبی منطبقبود. نتایج این تحقیق نشان م یهد ژر مپلاسم زراعی گندم نان ایرانهنوز از تنوع کافی برای هیبریداسیون والدین جهت تشکیل جمعی تهابرخوردار است و استفاده از این نشانگرها را برای مدیریت منابع ژنتیکیارقام گندم مناسب م یباشد.کلیدواژه ها
تنوع ژنتیکی، ریزماهواره، ژرم پلاسم، گندممقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.