طرح بهینه خاکریزهای کنار رودخانه (گوره ها) به روش آنالیز ریسک (مطالعه موردی رودخانه خشک شیراز)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 25، شماره: 89
  • کد COI اختصاصی: JR_WWJ-25-89_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید علیمحمدی

استادیار ، دانشکده مهندسی آب و محیط زیست ، دانشگاه شهید بهشتی ، تهران

نسرین رفیعی انزاب

کارشناس مهندسی عمران (بهره برداری از سد و شبکه ) ، دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور ، تهران

ملیکا مرادی

دانشحوی کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی ، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ، تهران

چکیده

در مقاله حاضر به بررسی یکی از روشهای سازه ای کنترل سیل (گوره ها ) پرداخته شد . به منظور تسریع بخشیدن در طراحی گوره ها ، در این مقاله یک روش بهینه سازی پیشنهاد شد که می تواند جایگزین مناسبی برای روشهای معمول طراحی باشد. مزیت استفاده از روش بهینه سازی در این است که با یک بار حل مدل (یا چند بار به منظور تحلیل های تکمیلی ) می توان به گزینه بهینه رسید و دیگر نیازی به بررسی گزینه های منفرد مختلف و متنوع نیست . به منظور بهینه سازی ابعاد گوره ها که شامل ارتفاع گوره و فاصله گوره از کرانه رودخانه است ، از تحلیل سود - هزینه استفاده گردید. مدل بهینه سازی حاصل ، یک مدل غیرخطی است که حل آن توسط نرم افزار لینگو 12 صورت گرفت . در این تحقیق سیستم پیشنهادی کنترل سیلاب رودخانه خشک معالی آباد (تنگ سرخ ) شیراز مورد بررسی قرار گرفت . با توجه به مطالعات انجام گرفته و در پی اجرای مدل ، سیلاب با دوره بازگشت 20 ساله دارای بیشترین سود خالص سالانه بوده و به عنوان سل طراحی انتخاب شد . همچنین مقادیر به دست آمده برای ارتفاع گروه و فاصله آن از کرانه رودخانه به ترتیب برابر با 1/7متر و 6/1 متر بود.

کلیدواژه ها

بهینه سازی ، روشهای سازه ای ، کنترل سیل ، گوره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.