بررسی کارایی میکروارگانسیم های خالص سازی شده از محیط های حاوی ترکیبات نفتی در تولید مواد زیست فعال سطحی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 21، شماره: 75
- کد COI اختصاصی: JR_WWJ-21-75_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 830
نویسندگان
کارشناس ارشد و عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
کارشناس ارشد و عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران و محیط زیست ، موسسه آموزش عالی جامی ، دلیجان
دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی اهواز
دانشیار گروه مهندسی شیمی ، دانشکده مهندسی ، دانشگاه اصفهان
چکیده
آلودگی خاک با نفت خام منجر به ضایعات شدید زیست محیطی در اکوسیستم می گردد. از میان روشهای گوناگونی که برای حذف نفت خام از خاک مورد بررسی قرار گرفته است ، شستشوی خاک با کمک ترکیبات زیست فعال سطحی یک روش سریع و اقتصادی است که علاوه بر حذف ترکیبات نفتی از خاک ، منجر به حذف فلزات سنگین نیز می گردد. در این مطالعه از پنج منطقه که مدتها در تماس با ترکیبات نفتی بوده اند برای به دست آوردن میکروارگانیسم هایی که توانایی زیستن در مجاورت نفت خام و تولید بیوسورفکتانت ها را دارا باشند ، نمونه برداری شد . در این مطالعه 16 میکروارگانیسم ، جداسازی و خالص سازی گردید. این میکروارگانیسم ها پس از افزایش تعداد و کشت در محیط معدنی ، مورد آزمایش پراکندگی نفت و آزمون شاخص امولسیون سازی (E24) قرار گرفتند. میکروارگانیسمی که 12-A نامیده شد و ی باکتری گرم منفی میله ای بود دارای بیشترین شاخص امولسیون سازی معادل 36 درصد بود . در این مطالعه به ازای هر لیتر محیط کشت معدنی حاوی 356 میلی گرم میکروارگانیسم ، 3 گرم پودر خشک بیوسورفکتانت از محیط کشت ، خالص سازی گردید. از میکروارگانیسم مذکور به طور مستقیم و یا پس از تولید و خالص سازی بیوسورفکتانت تولیدی می توان برای تصفیه خاکهای آلوده به ترکیبات منفی استفاده نمود.کلیدواژه ها
نفت خام ، بیوسورفکتانت ، بیوامولسیفایر ، (E24)مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.