کارایی فرایند اکسیداسیون فنتون در کاهش آلودگی مواد شوینده از آب
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 20، شماره: 72
- کد COI اختصاصی: JR_WWJ-20-72_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1096
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط ، کارشناس و مدرس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
استادیار ، گروه مهندسی بهاشت محیط ، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی ، دانشگاه علوم پزشکی تهران
استاد ، گروه مهندسی بهداشت محیط ، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی ، دانشگاه علوم پزشکی تهران
کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط ، عضو هیات علمی دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی ، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده
فرایندهای اکسیداسیون پیشرفته ، همواره منر به تولید رادیکال های بسیار فعال هیدروکسیل می گردند که این رادیکال ها ، پتانسیل بالایی برای اکسیداسیون ترکیبات آلی دارند. یکی از فرایندهای اکسیداسیون شیمیایی ، فنتون است که در آن ، یون آهن به عنوان کاتالیست در یک محیط اسیدی با اکسیدان وارد واکنش شده و تولید رادیکال هیدروکسیل می نماید. این واکنش از نوع واکنش های اکسایش - احیا می باشد به این ترتیب که یون فلزی ، انتقال یک الکترون را می پذیرد. کارایی این روش تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله pH ، دما ، غلظت آهن ، پراکسید هیدروژن و زمان واکنش است. در این مطالعه نمونه های سنتتیک از سورفکتانت آنیونیک ABS, و LAS که هر دو کاربرد وسیع خانگی و صنعتی دارند ، تهیه گردید و تأثیر غلظتهای مختلف سولفات آهن و پراکسید هیدروژن در زمان های مختلف روی حذف و تصفیه پذیری آنها در محلول آبی مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش ها در سیستم بسته در دستگاه جار (200 دور در دقیقه ) و با غلظت اولیه دترجنت آنیونیک 200 میلی گرم در لیتر با pH ثابت 3 و دمای آزمایشگاه در زمان های 20، 40 ، 60 و 80 دقیقه انجام شد . نتایج نشان داد افزایش در غلظت اکسیدان و کاتالیست ، کارایی حذف را افزایش می دهد. در غلظت H2O2 برابر 750 میلی گرم در لیتر و یون فرو برابر 130 میلی گرم در لیتر بیش از 86 درصد از LAS و ABS در زمان 80 دقیقه حذف گردید. در همین شرایط طی فرایند اکسیداسیون ، COD نمونه های ABS از 470 میلی گرم در لیتر به 187 میلی گرم در لیتر کاهش یافت. نسبت BOD5/COD در زمان 60 دقیقه در غلظت 600 میلی گرم در لیتر H2O2 و 130 میلی گرم در لیتر یون فرو ، 0/225 بهبود یافت. اندازه گیری pH بعد از واکنش نشان می دهد که pH به علت تولید مواد حد واسط اسیدی از 3 به 2/6 کاهش می یابد که می تواند برای کنترل فرایند مورد بررسی قرار گیرد.کلیدواژه ها
آلودگی ، مواد شوینده ، فرایند ا کسیداسیون فنتون ، رادیکال هیدروکسیلمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.