زیر ساختهای لازم بر ای استقرار و توسعه تجارت الکترونیکی در ایران با تکیه بر فرهنگ

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی تجارت الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: NECC04_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2007
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسین پاریاب

دانشجوی کارشناسی ارشد IT ، گرایش تجارت الکترونیکی دانشگاه شیراز و مدیرگ

جلال حاجی علی اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد IT، گرایش تجارت الکترونیکی دانشگاه شیراز و رئیس اد

چکیده

به دنبال بروز پدیده انقلاب اطلاعاتی و توسعه تکنولوژی اطلاعات, شیوه انجام امور دچار تغییرات قابل توجهی شده و ”تجارت الکترونیکی“ که سرآمد و زاییده همین فناور یهای نوین م یباشد تحول چشمگیر ی را در مبادل ه اطلاعات بازرگانی ، محصولات و خدمات موجب شده است. اسقرار و توسعه تجارت الکترونیکی باعث تغییر در الگوی رقابت , تغییر در شیو ه برنامه ریزی کاری, تغییر در نیازهای بازار, تغییر در موجودیت سازمانها, تغییر در قوانین و مقررات و... شده است. ولی استقرار و توسعه تجارت الکترونیکی با موانعی روبروست و یکی از موانع مهم این توسعه, وجود مشکلات فرهنگی است که اگر چه در همه کشورها این عامل اساسی موضوعیت دارد, ولی در کشورهایی چون کشور ما این موضوع اهمیت بیشتری م ییابد. تحقیق حاضر می کوشد گزارشی از ابعاد گوناگون این مشکل را به شیوه ای توصیفی ارائه نماید. از اینرو فرهنگ از دو بعد م یتواند مورد توجه قرار گیرد. یکی فرهنگ قومی و حاکم بر جوامع و دیگری فرهنگ سازی و آگاه سازی در راستای توسعه بکارگیری فناور یهای نوین بویژه تجارت الکترونیکی. به عبارت دیگر، فرهن گهای متنوع در یک جامعه م یتواند عوامل بازدارنده و فرهن گسازی بعنوان عوامل پیشبرنده (عوامل توانمند ساز) عمل نمایند.

کلیدواژه ها

تجارت الکترونیکی، فرهنگ، آموزش، توسعه، زیرساخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.