بررسی دیدگاه مشترکین خانگی و تجاری شرکت نمونه ارائه دهنده خدمات عمومی در خصوص پرداخت های غیرنقدی قبوض

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی تجارت الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: NECC04_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1843
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده مرجان مهدوی

دانشجوی کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک دانشگاه شیراز- کارشناس پژوهشی ج

ابوالفضل شرافت

دانشجوی کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک دانشگاه شیراز – مدیر تعالی شرک

چکیده

امروزه در اکثر کشورهای پیشرفته، تجارت الکترونیکی جایگاه ویژ های یافته و هر روزه به تعداد کسانی که عملیا ت بانکی، مالی و حتی خرید و فروش خود را به صورت الکترونیکی انجام می دهند، افزوده م یشود. دراین میان دریافت و پرداخت قبوض و امکاناتی از جمله اشتراک آب، برق، گاز، تلفن، خدمات بیم های و غیره نیز رفته رفته به قلمرو عملیات الکترونیکی و بان ک های اینترنتی پا گذاشته است. بررسی های انجام شده در ایالات متحده نشان داده است که در سال 2004 در حدود 40 درصد از مصرف کنندگان قبوض را به صورتOnline پرداخت نمود هاند. این در حالی است که پیش بینی م یشود در سال 2007 ، بالغ بر 65 میلیون مشترک آمریکایی قبوض خود را از طریق رو شهای الکترونیکی و مدل تجمع بانکی ( شبک ه های بین بانکی ) [ پرداخت خواهند نمود که درصد فوق به 95 درصد خواهد رسید. [ 1 این مقاله با بررسی روش های پرداخت الکترونیکی در کشور و بیان نظرات مشترکین تجاری و خانگی و میزان آشنایی آنها با هریک از روش ها و میزان استفاده آنها از امکانات و زیرساخت های مرتبط را بررسی می کند. آنچه مورد تاکید و بررسی بیشتر در این مقاله قرار گرفته است، مقایسه بین دو گروه مشترکین خانگی و تجاری در زمینه های مشکلات آنها در پرداخت قبوض به روش سنتی، میزان استفاده آنها از امکانات و تجهیزات نوین و میزان آشنایی آنها با روش های پرداخت غیرنقد ی قبوض م ی باشد. این مقایسه از آن جهت اهمیت می یابد که تفاوت ب ین دی دگاه ای ن دو دسته در استقرار مدل ها ی پرداخت ها ی الکترونیکی، برنامه ریزی متفاوتی را می طلبد. ساختار مقاله به ای نصورت است که ابتدا رو شهای مختلف پرداخت بویژه رو ش های پرداخت الکتریکی و ویژگ ی های آنها تشریح شده است، سپس مشکلات عمده روش کنونی پرداخت قبوض از نظر مردم و کارشناسان بیان شده است . و درنهایت امکانات مشترکین جهت بررسی میزان توانایی فراگیری روش های نوین پرداخت قبوض، میزان آشنایی آنها با رو شهای نوین پرداخت براساس نظرسنجی از مشترکین خانگی و تجاری خدمات عمومی بررسی شده است.

کلیدواژه ها

پرداخت الکترونیکی- قبض - بانکداری الکترونیک- تجارت الکترونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.