تبیین مدلی جهت سنجش شاخص های ریسک اعتباری اشخاص حقیقی و آزمون آن در سیستم بانکی ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IRFINANCE06_189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 838
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اشرف احمدیان

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی و کارشناس صندوق ضمانت صادرات ایران

علیرضا معطوفی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

چکیده

یکی از دغدغه های مهم و کلیدی سیستم بانکی در ارائه تسهیلات اعتباری، برازش و اندازه گیری رتبه اعتباری و ریسک گیرنده تسهیلات است به عبارت بهتر هر قدر ریسک گیرنده اعتبار بهتر پیش بینی شده باشد احتمال نکول آن نیز با دقت بالاتری قابل پیشبینی خواهد بود. هدف اصلی این پژوهش تبیین مدلی جهت سنجش شاخص های تعیین ریسک اعتباری در اشخاص حقیقی میباشد. ابتدا با مطالعات کتابخانه ای شاخصهای روز این حوزه تبیین و با استفاده از روش تحقیق توصیفی در سیستم بانکی ایران آزمون و پس از اولویت بندی شاخصها، مهمترین مشکلات بانکها در برازش ریسک اعتباری اشخاص حقیقی مورد بررسی قرار میگیرد. یافته های تحقیق نشان میدهد مهمترین شاخصهای ریسک اعتباری اشخاص حقیقی در ایران شامل سوابق شخص در سیستم بانکی، عملکرد مالی و اطلاعات هویتی میباشد. نتایج تحقیق همچنین نشان میدهد مهمترین مشکل اشخاص حقیقی در سیستم بانکی نداشتن اطلاعات مالی قابل استناد و عدم قابلیت محاسبه عملکرد واقعی و درنتیجه تخمین سرمایه در گردش واقعی مورد نیاز آنها میباشد. سایر یافته های پژوهش حاکی از آن است که هنوز یک مکانیزم علمی دقیق برای سنجش ریسک اعتباری اشخاص حقیقی در سیستم بانکی ایران تعریف نشده است.

کلیدواژه ها

ریسک اعتباری، اشخاص حقیقی، اطلاعات بانکی، اطلاعات هویتی، عملکرد مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.