CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بهینه یابی سبد سرمایه گذاری توسط مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای در بازار کارا (CAPEM) بر مبنای جایشگت فرا اکتشافی رقابت استعماری ژنتیکی (RD-ICGA)

عنوان مقاله: بهینه یابی سبد سرمایه گذاری توسط مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای در بازار کارا (CAPEM) بر مبنای جایشگت فرا اکتشافی رقابت استعماری ژنتیکی (RD-ICGA)
شناسه ملی مقاله: IRFINANCE06_156
منتشر شده در ششمین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

امرالله امینی - دانشیار و عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی (ره)
مصطفی امامی جزه - دانشجوی DBA دانشگاه phoenix
علیرضا امامی - دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه تهران
آزاده فانی

خلاصه مقاله:
این مطالعه به دنبال آن است تا ضمن پیشنهاد مدل جدید و توسعه یافته «قیمت گذاری دارایی سرمایه ای در بازار کارا(CAPEM)»، ریزفاکتورهای تاثیرگذار بر تصمیمات سرمایه گذار در حوزه مالی رفتاری را شناسایی و به همراه متغیرهای مدل پیشنهادی، توسط الگوریتم فرااکتشافی رقابت استعماری ژنتیکی (RD-ICGA)، مورد برازش قرار داده تا در راستای حداقل کردن ریسک در سطوح مختلف بازده، در جهت تعیین بهینه اوزان اوراق سهام در پرتفوی پیشنهادی، به مرز کارای مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای در بازار کارا (CAPEM)، دست پیدا کنیم. از بارزترین یافته های این مطالعه، انطباق. 83 درصدی نتایج بهینه سازی پرتفوی سهام با پورتفوی های کارگزاری های سرمایه گذاری مطرح (بانک، بیمه،...)، در نتیجه برازش مدل (CAPEM) بر مبنای (RD-ICGA) می باشد. هم چنین نتایج تحقیق حاکی از کاهش چشمگیر زمان سرعت هم گرایی منحنی در راستای تنوع بخش پرتفوی و دستیابی به نقطه بهینه نهایی در مقایسه با دیگر مدل های مشابه را دارد. به علاوه نتایج برازش مدل (CAPEM) بر مبنای (RD-ICGA) و در قیاس با نتایج مدل سنتی مارکویتز و الگوریتم های مبنا، با رشد 23 درصدی میانگین بازدهی پورتفوی شرکت های عضو بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1386 تا 1390 همراه بوده است. در این پژوهش برای اثبات اصالت نتیاج بدست آمده، در سطح اطمینان 95 درصد، نتایج برازش مدل پیشنهادی بطور مستقل، مورد تحلیل رگرسیون قرار گرفت. و برای ارزیابی نتایج حل عددی الگوریتم فرااکتشافی رقابت استعماری ژنتیکی (RD-ICGA) از توابع استاندارد مانند توابع رزنبرگ و اکلی استفاده گردید.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/293572/