تجارت الکترونیکی کشاورزی، خدمتی نوین- ضرورتی اساسی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی تجارت الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: NECC04_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4267
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جلال زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دا

حسین شعبانعلی فمی

استادیار دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران

چکیده

بی شک عصری که در آن به سر می بریم دوران شکوفایی علوم و فناور یهای ارتباطات و اطلاعات م یباشد . بر هیچ کس پوشیده نیست که رمز بقا و موفقیت ملت ها در دوران کنونی در تجهیز آن ها به ابزار و رو ش های نوین اطلاعات و ارتباطات می باشد. این مساله تا بدان جا اهمیت دارد که امروزه یکی از نشانه ها و فاکتورهای توسعه یافتگی کشورها، سطح برخورداری و کاربری فناوری اطلاعات وارتباطات(ICT) می باشد و این مقوله به عنوان یکی از تکنولوژ ی های برتر مورد نظر و توجه متخصصین امر قرار دارد. فناوری اطلاعات عبارت است از فناوری هایی که فرد ر ا در ضبط، ذخیر ه سازی، پردازش، بازیابی، انتقال، دریافت و مدیریت اطلاعات یاری م یدهند. با توجه به اهمیت بازرگانی و بازاریابی محصولات کشاورزی در زندگی امروز بشر، از تجارت الکترونیک م یتوان به عنوان یکی از نتایج و ر هآوردهای اساسی فناوری اطلاعات و ارتباطات به ره جست و با بهره گیری از آن جایگاه مناسبی را در عرصه بین المللی و بازارهای جهانی بدست آورد. منظور از تجارت الکترونیکی، هر نوع تجارتی می باشد که از طریق شبکه های ارتباطی و به صورت الکترونیکی انجام می گیرد. این در حالی است که شرط تطبیق و همگامی نظام اقتصادی هر کشوری با تحولات نظام اقتصاد بی نالمللی در گرو تثبیت و افزایش ظرفی ت های کشور مزبور در زمینه داد و ستد جهانی می باشد. بخصوص امروزه با توسعه و پیشرفت فناوری در کشورهای مختلف و خصوص ا در کشورهای پیشرفته و به دنبال آن انفجار اطلاعات در تمامی زمینه های علمی، دیگر پاسخگویی به نیازهای مخاطبان با شیو ههای سنتی و قدیم نه امکان پذیر می باشد و نه مقرون به صرفه است و ای نجاست که مفهوم تجارت الکترونیکی در زمینه یکی از کلید یترین و حیاتی ترین فعالیت های بشری که همانا امر داد و ستد و بازاریابی م یباشد بیش از پیش جلو هگر م یشود. البته این مقوله نیز به مانند سایر مسائل دارای مزیت ها و در عین حال مشکلات و معایبی م یباشد که بایستی بدان پرداخته شود . در این مقاله کوشیده شده است تا به بررسی فرآیند تجارت الکترونیکی به عنوان خدمتی نوین در عرصه گسترش ساز و کارهای اطلاعات و ارتباطات و نقش آن در تجارت کشاورزی ایران پرداخته شود.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات، تجارت الکترونیکی کشاورزی، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.