بررسی پارامترهای فیزیکی و شیمیایی و فلزات سنگین(نیکل و کادمیم)در آبهای مصب های ورودی به شمال خلیج فارس

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER02_357
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 779
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمین صارمی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست واحد علوم و تحقیقات دماوند

سید محمد باقر نبوی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

ابراهیم رجب زاده قطرمی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

چکیده

هدف از این پژوهش پایش غلظت فلزات سنگین در آب مصب دریابی واقع در جنوب کشور ایران در منطقه شمال خلیج فارس می باشد مناطق مورد مطالعه شامل مناطق دریایی بحرکان مصب سجافی مصب خورموسی مصب سلج مصب بهمنشیر و اروند رود به تعداد 7 ایستگاه از مصب اروند در ابتدای خلیج فارس تا مناطق دریایی بحرکان در شمال غربی خلیج فارس در ایران و خوزستان تعیین و نمونه برداری در دو مرحله تابستان و زمستان 92 با 3 تکرار انجام گردید. براساس نتایج بیشترین میانگین اکسیژن محلول در فصل تابستان در مصب سلج با میزان 29/9 و کمترین در مصب اروند با 1/7 میلی گرم در لیتر در فصل تابستان بود بیشترین میانگین BOD در فصل زمستان در مصب بحرکان 2 با میزان 33/4 و کمترین در مصب اروند با 33/1 میلی گرم در لیتر در فصل تابستان بود. بیشترین میانگین فسفات در فصل تابستان در مصب اروند با میزان 68/7 و کمترین در مصب بحرکان 2 با 23/0 میلی گرم در لیتر در فصل تابستان بود. بیشترین میانگین COD در فصل زمستان در مصب بحرکان 1 با میزان 73/22 و کمترین در مصب سلج با 83/13 میلی گرم در لیتر در فصل تابستان بود بیشترین میانگین نیکل در فصل تابستان در مصب اروند با میزان 5/12 و کمترین در مصب بحرکان 1 با 92/9 میلی گرم در لیتر در فصل تابستان بود بیشترین میانگین کادمیم در فصل زمستان در مصب بهمنشیر با میزان 86/6 و کمترین مصب بحرکان 2 با 76/0 میلی گرم در لیتر در فصل تابستان بود بین میانگین کادمیم در فصل تابستان و زمستان در مصب خورموسی اختلاف معنی دار مشاهده نگردید P> 0.05 ولی سایر ایستگاه دارای اختلاف معنی دار بودند در مطالعه حاضر میزان فلزات سنگین کادمیم و نیکل درکلیه مصب های ساحلی خلیج فارس از حد استاندارد بالاتر بوده است و علت آن می تواند به دلیل ورود انواع پساب های صنعتی حاصل از فعالیتهای صنعتی، کشتیرانی، تاسیسات پتروشیمی و سایر صنایع از جمله کشاورزی و کارخانجات مختلف بندری می باشد

کلیدواژه ها

فلزات سنگین ، اروندرود ، خورموسی ، پارامترهای فیزیکوشیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.