مدیریت زیست محیطی کنده های حفاری جهت حذف TPH با استفاده از لجن بیولوژیکی تصفیه خانه فاضلاب

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER02_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1058
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا پرچمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

رویا مافی غلامی

دکترای مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

افشین تکدستان

دکترای تخصصی مهندسی محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

چکیده

یکی از آلوده کننده های اصلی عملیات حفاری، گل های حفاری می باشد که به طور متداول شامل ترکیبات ناخواسته ای مانند فلزات سنگین، نمک ها و هیدروکربن ها هستند که غلظت آنها در انواع گل به طور قابل توجهی متغیر می باشد. این پروژه با هدف بررسی میزان کل هیدروکربن های نفتی (TPH) ناشی از کنده های پایه روغنی تولید شده از عملیات حفاری بوده که با نسبت های مختلف (2:1،1:2، و 5/1: 5/1) با لجن بیولوژیکی فاضلاب مخلوط شده و روند تجزیه TPH (چاه شماره 484 واقع در میدان نفتی اهواز) بررسی گردید. زمان تجزیه دراین مطالعه حدود 60 روز در محفظه پابلوت بوده و در طول فرآیند تجزیه علاوه بر TPH میزان PH رطوبت جامدات خشک جامدات آلی جامدات ثابت اندازه گیری گردید مطالعات آماری در نرم افزارهای EXCEL و SPSS با سطح اطمینان 95% معنی داری از آزمون های LSD و ANOVA و همبستگی رگرسیون جهت ارتباط بین پارامترهای مستقل جامدات آلی و وابسته PH رطوبت TPH و TOG استفاده شده بود نتایج نشان داد که میانگین مقادیر بهینه برای پارامترهای PH 0.18±7.60 رطوبت 4.11 ±52.80% جامدات خشک 0.58 ±32.29% 850 ±58.51% جامدات ثابت 2.77±41.30% TPH 202.5 ±771.20 میلی گرم بر لیتر و TOG : 200.15 ±957.00 میلیگرم بر لیتر بوده است.بنابراین نسبت اختلاط 1:2 از کنده های حفاری پایه روغنی با لجن بیولوژیکی تصفیه خانه فاضلاب بهترین راندمان تجزیه و حذف TPH را نسبت به سایر درصدهای اختلاط پسماند در طول زمان 60 روز را دراین تحقیق داشته است نتایج آزمون LSD و ANOVA نشان داد که تنها بین پارامترهای PH رطوبت جامدات آلی TPH و TOG اختلاف معناداری بین سه پایلوت وجود دارد. بنابراین در نسبت اختلاط 1:2 از کنده حفاری پایه روغنی بالجن بیولوژیکی تصفیه خانه فاضلاب پس از گذشت 60 روز لجن بیولوژیکی تصفیه خانه فاضلاب قادر است 94% از کل هیدروکربن های نفتی را تجزیه و حذف نماید

کلیدواژه ها

کنده های حفاری پایه روغنی ، هیدروکربنهای نفتی tph ، لجن بیولوژیکی فاضلاب ، مدیریت پسماند ، میدان نفتی اهواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.