استفاده از نرم افزارهای زیست محیطی در مطالعات آلودگی آبهای زیر زمینی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER02_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اجل لوئیان

استادیار گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان

چکیده

اهمیت مطالعه کیفیت آبهای زیرزمینی هنگامی آشکار میگرددکه بدانیم آب آشامیدنی بسیاری از شهرها در سراسر جهان و قسمت اعظم آب مورد نیاز بخش کشاورزی از منابع آب زیرزمینی تامین میگردد. همچنین افراط بیش از حد در استفاده از منابع آب زیرزمینی در بسیاری از آبخوانهای کشور، علاوه بر تاثیرات کمی، موجب کاهش کیفیت آب آنها نیز شده است. جهت مدیریت کیفی منابع آب زیرزمینی ابتدا شناخت منشاء آلاینده های موجود در آب زیرزمینی و معادلات مربوط به آنها حائز اهمیت میباشد و سپس پیش بینی عکس العمل آبخوان در برابر تنش های کمی و کیفی در شرایط فعلی و احتمالی اجتناب ناپذیر میباشد. در این راستا استفاده از مدلها و نرم افزارهای مناسب زیست محیطی میتواند نقش مؤثری را ایفا نماید. جنبه دیگر کاربرد مدلها و نرم افزارهای مذکور سهولت بررسی تغییر پارامترهای مؤثر درپدیده پخش و انتقال آلاینده ها در یک آبخوان نظیر سرعت جریان، مقدار جریان، مقدار ماده ورودی، پخشودگی و غیره میباشد. با توجه به اینکه ورود آلاینده ها در آبخوانها به دو بصورت لحظه ای و پیوسته صورت می پذیرد؛ در این نوشتار شناخت معادلات انتقال و پخش آلاینده ها با توجه به این دو نوع تزریق مورد بررسی قرار گرفته است. در تحقیق انجام شده چندین مطالعه موردی در ارتباط با پخش و انتشار آلاینده ها در یک جریان آب زیرزمینی هنگامیکه معادله کاهش یا جذب آلاینده ها در نظر گرفته شده، مطرح گردیده است. در این مطالعات پخش و انتشار و غلظت مواد آلاینده در نقاط مختلف آبخوان با استفاده از نرم افزار FATE، بفرض اینکه یک منبع آلاینده همچون یک تانکر حاوی مواد آلوده کننده در یکی از نقاط بالا دست آبخوان واژگون گردد، مورد بررسی قرار گرفته است

کلیدواژه ها

آبخوان ، پارامترهای پراکندگی ، آلاینده های شیمیایی ، تزریق لحظه ای و پیوسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.