چرا کارون دچار آلودگی شده است

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER02_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید فرزانه

کارشناسی ارشد اقلیم شناسی

پریسا پور مددکار

صبا بارافکن

شیوا اقبالی

چکیده

رودخانه ها واجرای طرحهای پاکسازی رودخانه هایی مانند کارون نیاز به تحقیق بیشتر ودقیق تر دارند. این مقاله به بررسی امروزه رودخانه ها در تامین آب برای شهرها نقش اساسی دارند.رودخانه ها هم چنین تامین کننده آب برای محصولات کشاورزی است.متاسقانه آلودگی رودها امروزه در بسیاری از کشورها من جمله ایران به وفور دیده میشود. رودخانه کارون از زرد کوه بختیاری سرچشمه میگرد که عملیات انسانی اکوسیستم آبی وتنوع زیستی این رودخانه را با خطر نابودی روبه رو کرده است . امروزه آلودگی آب یک مشکل بزرگ جهانی است که به ارزیابی دقیق و تجدیدنظر در سیاست منابع آبی در همهی سطوح احتیاج دارد.امروزه آلودگی آب علت مرگ و میر در سراسر جهان است. شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با ورود آلایند هها و زها بهای خود یکی از آلوده کنندگان اصلی رودخانه کارون هستند. پساب های تولیدی به عنوان مهم ترین آلاینده رودخانه کارون هستند،از جمله پالایشگاهها وصنایع فلزی وشیمیایی که از آب رودخانه استفاده میکنند وپسماند خود را به این رودخانه میریزند. وجود محدودیتهایی برای برداشت منابع آب شیرین، بخصوص آب رودخانه ها، لزوم حفظ و پاکیزه نگه داشتن بیش از پیش آنها را در برابر آلودگیها ضروری می نماید. کیفیت آب رودخانه کارون در سالهای اخیر شدیدا کاهش یافته است به طوری ،که محققین تخلیه فاضلابهای شهری، صنعتی و کشاورزی را علت اصلی آن می دانند. رودخانه کارون یکی از بزرگترین رودخانه های ایران ودر حقیقت شریان حیاتی استان خوزستان در کشاورزی وصنایع است. اما سالانه آلاینده های مختلف فیزیکی شیمیایی و زیستی وارد این رودخانه می شوند. لذا تاکید بر علت آلودگی اثرات توسعه صنایع در اطراف رودخانه کارون پرداخته ودر نهایت راهکارهایی رابرای جلوگیری از آلودگی رودخانه کارون ارائه داده است.

کلیدواژه ها

کارون ، اکوسیستم ، تنوع زیستی ، آلاینده ، پساب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.