ایجاد یک الگوی مدیریت جامع پسماند در شهرکهای صنعتی : مطالعه موردی شهرک صنعتی شاهرود
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH15_191
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 704
نویسندگان
چکیده
سابقه و هدف : یکی از مهمترین چالشهای زیست محیطی اکثر شهرکهای صنعتی، نحوه مدیریت مواد زائد جامد آنها می باشد. هدف از این مطالعه ، ارائه یک الگوی مناسب برای مدیریت پسماندهای شهرکهای صنعتی به صورت متمرکز و یک پارچه می باشد. مبنای طرح جامع مدیریت پسماند شهرک صنعتی شاهرود، رابطه scavengers and decomposers و هرم مدیریت مواد زاید جامد یعنی کاهش تولید ، بازیافت و استفاده مجدد ، زباله سوزی و دفن در زمین می باشد. روی تحقیق : نوع مطالعه، توصیفی - تحلیلی و جامعه هدف ، شهرک صنعتی شاهرود می باشد. مراحل اجرای این مطالعه عبارتند از الف : بررسی وضعیت موجود و جمع آوری اطلاعات مربوط به میزان تولید و نحوه جمع آوری و دفع فعلی مواد زائد جامد در این شهرک صنعتی ب: تشکیل تیم مدیریت جامع پسماند شهرک صنعتی، ج: اجرای طرح و نظارت بر روند اجرا: در این مرحله ، الگوی طرح جامع مدیریت پسماند صنعتی در این شهرک پیاده می شود و د: بررسی نتایج اجرای آن نتایج : نتایج نشان داد که اجرای این طرح تعالی زیست محیطی واجتماعی متعددی دارد مثلا به دلیل آنکه مبنای این الگو، کاهش تولید و بازیافت می باشد لذا با صرفه جویی عظیمی در هزینه های خرید مواد اولیه همراه می باشد. یکی دیگر از مزایای اجرای این الگو، توسعه توانمندیهای اجتماعی کارکنان ازطریق برنامه های ظرفیت سازی عمومی ا زطریق کاهش تولید مواد زائد جامد و خطرناک است. نتیجه گیری و بحث : نتایج نشان می دهدکه این الگوی مدیریت با تجمع فرآیندهای مدیریت پسماند در شهرک های صنعتی باعث تقویت همکاریهای بین صنایع و بهبود وضعیت زیست محیطی شهرک صنعتی می شود همچنین منجر به ایجاد شغلهای پایدار برای ساکنین مناطق محلی میشودکلیدواژه ها
پسماند ، شهرک صنتعی، مدیریت یکپارجهمقالات مرتبط جدید
- بررسی مروری بر میکروبیوم پوست، تعامل با محیط و مواد آرایشی و بهداشتی و اثرات آنها
- بررسی مروری بیماری کم خونی داسی شکل در ارتباط با تمایز ۲ ژنوتیپ شایع و اصلاح کننده های ژنتیکی
- کاربرد نانو مواد برای حذف موثر آلایندههای نوظهور در آب: چالش ها و نوآوریها
- حکمرانی تطبیقی و سیاستگذاری پایدار در مدیریت منابع آب
- مدیریت نوین استحصال و بهرهبرداری از سیالب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.