بررسی شیوع عفونت انگلهای روده ای در بین استفاده کنندگان از مستراح غیر بهداشتی در مناطق روستایی شهرستان کلاله در سال 1389- 1388
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH15_153
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 613
نویسندگان
کارشناس مسئول بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت شهرستان بندرگز دانشگاه علوم پزشکی گلستان، FOOLAD ۲۰۸
کارشناس مسئول بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت شهرستان کلاله دانشگاه علوم پزشکی گلستان
پزشک عمومی مدیر شبکه بهداشت و درمان کلاله
آزمایشگاه مرکزی کلاله
چکیده
سابقه و هف : امروزه در بسیاری از نقاط جهان بیماریهای مسری مشکلات بسیاری را برای جوامع انسانی به وجود آورده در این میان بیماریهای انگلی باانتشار گسترده به عللی از قبیل فقر، سوء تغذیه ، بی سوادی و فقدان تسهیلات بهداشتی بخش عمده ای از مشکلات را بخود اختصاص داده است انگل های روده ای یکی از شاخص های مهم بهداشتی در هر جامعه محسوب می شود و بررسی منظم و مستمر آن به منظور برنامه ریزی مناسب جهت مبارزهو کنترل آلودگی های انگلی ضروری می باشد. بیماریهای انگلی از مهمترین بیماریهای شایع و بومی سراسر جهان بخصوص ایران می باشد که هرساله متولیان سلامت هزینه های فراوانی را جهت تشخیص، درمان و به سازی سرویس های بهداشتی در نقاط محروم کشور جهت کاهش بیماریهای انگلی صرف می نمایند لذا برآن شدیم تاشیوع بیماریهای انگلی را در بین استفاده کنندگان از سرویسهای غیر بهداشتی را درمناطق روستایی شهر سنات کلاله مورد بررسی قرار دهیم. روش تحقیق : این مطالعه بصورت توصیفی مقطعی و به روش Before - After و برروی 40 خانوار استفاده کننده از سرویسهای غیر بهداشتی با جمعیت 175 نفر صور پذیرفته، افراد در دو نوبت قبل و بعد طرح از به سازی نمودن سرویس بهداشتی مورد آزمایش مدفوع به روش فرمالین - اتر و چسب اسکاچ قرار گرفتند و نتایج حاصله مورد مقایسه و تحلیل و بررسی قرا رگرفت. نتایج : نتایج نشان داد که میزان کلی آلودگی انگلی 6012 درصد بوده که این میزان در جنس مذکر 2.04 درصد و در جنس مونث 3.4 درصد می باشد. میزان فراوانی کرم های روده ای 22.22 درصد و تک یاخته های روده ای 55.55 درصد بود. ضمنا 2.72% افراد به انگل ژیاردیا، .68% به انگل هیستولیتیکا و 1.36% به کرمک اکسیور و 1.36% به اشرشیا کلی مبتلا بوده اند. نتیجه گیری و بحث : با توجه به اینکه آب مورد استفاده این روستا از شبکه لوله کشی شده و به طور مرتب کلرزنی می شود وجود بیماری انگلی در بین استفاده کنندگن مستراح غیر بهداشتی ، اجرای برنامه به سازی سرویسهای بهداشتی در مناطق محروم کشور را به عنوان مکمل سایر برنامه های کاهش بیماریهای انگلی با اهمیت جلوه می دهد، همچنین شستن دستها به عنوان مهمترین عامل و مصرف آب آشامیدنی بهداشتی، غذا و سبزیجات بهداشتی، و آموزشی بهداشت فردی و نیز می بایست بیشتر مورد توجه قرارگیرد.کلیدواژه ها
مستراح بهداشتی - بیماری انگلی - کلایمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.