کیفیت میکروبی آب شناگاه های دریای خزر در سواحل استان گلستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH15_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 792
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی شهریاری

کارشناس ارشد مدیریت عالی بهداشت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گرگان و دانشجوی دکتری مهندسی بهداشت محیط مرکز تحقیقات محیط زیست

کاظم ندافی

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

مسعود یونسیان

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

رامین نبی زاده

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

سابقه و هدف : تخلیه فاضلاب های شهری و صنعتی با سطح بالایی ازپاتوژن ها به سواحل دریای خزر، تهدیدی برای سلامت شناگران می باشد. این مطالعه به منظور ارزیابی آلودگی میکروبی آب شناگاه های دریای خزر در سواحل گلستان و مقایسه آن با استاندارد وزارت بهداشت انجام گردید. روش تحقیق : در این مطالعه توصیفی، تعداد 120 نمونه آب از شناگاه شهرهای ساحلی ترکمن، بندرگز و نوکنده د رنیمه اول سال 1388 با روش استاندارد برداشت و میانگین تعداد کلیرفرم کل ، کلیفرم مدفوعی ، استرپتوکوک مدفوعی و سودوموناس تعیین گردید. نتایج : میانگین تعداد کلیفرم، کلیفرم مدفوعی، استرپتوکوک مدفوعی و سودوموناس در سواحل استان گلستان به ترتیب برابر 366، 249، 73، 93، و 7 درهر 100 میلی لیتر نمونه بود. همچنین میانگین تعداد کلیفرم، کلیفرم مدفوعی، استرپتوکوک مدفوعی و سود و موناس در سواحل شهرستان ترکمن به ترتیب برابر 505، 110، 374، 9 در سواحل شهرستان بندرگز به ترتیب برابر 369، 233، 28 و 7 و در سواحل شهر نوکنده به ترتیب برابر 224، 174، 57 و 6 درهر 100 میلی لیتر نمونه بوده است. نتیجه گیری و بحث : بالاترین و کمترین مقدار آلودگی میکروبی در شناگاه های استان گلستان به ترتیب در ماه مرداد و اردیبهشت بود. از نظر کلیفرم کل و استرپتوکوک مدفوعی فقط شناگاه ترکمن از استاندارد وزرات بهداشت بالاتر بود ولی از نظر کلیفرم مدفوعی و سودوموناس کلیه مناطق شنای استان گلستان از استاندارد وزارت بهداشت بالاتر بود. بنابر این سواحل استان گلستان از نظر میکروبهای شاخص دارای آلودگی می باشند که می تواند برای سلامتی شناگران خطرناک باشد.

کلیدواژه ها

کیفیت میکروبی آب، شناگاه های دریای خزر، سواحل استان گلستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.