سال انتشار: 1391
محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
کد COI مقاله: NCEH15_001
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 547
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله مطالعه ایزوترمیک و سینتیکی حذف فسفات محلول آبی سنتیک بابراده آلومنیوم در سیستم جذب ناپیوسته
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: فسفر به عنوان یکی از ماکرونوترینت های محدود کننده رشد جلبکی در محیطهای آبی شناخته شده است. حذف فسفر از پساب فاضلاب به عنوان یک فاکتور کلیدی جهت حفاظت و مدیریت منابع آبی مطرح می باشد. در میان روشهای گسترده حذف فسفر، جذب به عنوان یکی از مورد قبول ترین روش ها شناخته می شود. استفاده از مواد ارزان قیمت و در دسترس نقش مهمی را در پایداری فرایند جذب ایفا میکند. روش تحقیق : پارامترهای موثر در جذب از جمله دز جاذب ( g/l 0.2-20)، زمان تماس (min 15-600) ، دمای فعالسازی (900-500 درجه سانتی گراد )، PH (12-2) ، غلظت اولیه (200mg/l-10) و آنیونهای مداخله گر (HCO3-,CO32-,SO42-,Cl-,NO3-) و دمای جذب (70-20 درجه سانتی گراد ) در سیستم جذب ناپیوسته بررسی گردید. نتایج: براده آلومینیوم که یکی از زائدات تولیدی کارگاههای آلومینیومسازی است راندمان بسیار مطلوبی را درحذف فسفر از محیطهای آبی در مطالعات ناپیوسته حاضر از خود نشان داد. افزایش دمای فعال سازی براده آلومینیوم راندمان حذف فسفر را افزایش داد. در دز بالاتر از 3گرم در لیتر، حدود 70% حذف فسفر در 15 دقیقه ابتدای اختلاط صورت گرفت و با افزایش زمان تماس راندمان حذف فسفر افزایش یافت. جذب فسفر همچنین با افزایش پی هاش و کاهش غلظت فسفر یافت. آنیونهای مداخله گر به جز بیکربنات تاثیر ناچیزی در حذف فسفر از خودنشان دادند. مطالعه سنیتیکی نشان داد فرایند جذب با مدل سینتیک واکنش درجه 2 همخواهی بهتری داشته که نشان دهنده کنترل سرعت واکنش در مرحله جذب شیمیایی می باشد. جذب همچنین با مدل ایزوترم فروندلیخ همخوانی داشته که نشان دهنده جذب چند لایه فسفر برروی آلومینیوم است. نتیجه گیری و بحث : مطالعه حاضرنشان داد براده آلومینیوم می تواند به عنوان یک جاذب اقتصادی و در دسترس در سیستم های جذب فسفر مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
جذب، فسفر، مطالعه سنتيكي، زائدات براده آلومنيوم، ايزوترم جذب
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/292360/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شمس ، محمود و قاسمی ، مهدی و اعتمادی نیا، طاهره و پیرامی ، زهرا ،1391،مطالعه ایزوترمیک و سینتیکی حذف فسفات محلول آبی سنتیک بابراده آلومنیوم در سیستم جذب ناپیوسته ،پانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط،رشت،،،https://civilica.com/doc/292360
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1391، شمس ، محمود ؛ مهدی قاسمی و طاهره اعتمادی نیا و زهرا پیرامی )
برای بار دوم به بعد: (1391، شمس ؛ قاسمی و اعتمادی نیا و پیرامی )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- Water Quality Index (WQI) Assessment along Inland Fresh Waters of Taylor Creek in Bayelsa State, Nigeria
- Valorization of Balanites aegyptiaca Seeds from Mauritania: Modeling of Adsorption Isotherms of Caffeine from Aqueous Solution
- Tools for Analyzing the Impact of Cooperative Education Programs on the Development of Schoolchildren’s Meta-Disciplinary Outcomes and Soft Skills
- Theoretical Aspects of Anti-Corruption Enlightenment as Factor of System Increase of Efficiency of Activity of Federal ExecutiveAuthorities (On the Example of the Federal Bailiff Service of Russia)
- The Role and Features of Resource-Saving Processes in Modern Conditions of Managing the National Economy and the Implementation ofState Strategic Initiatives
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.