بررسی وضعیت مکانیزاسیون شهرستان میاندوآب با استفاده از نرم افزارGISو ارائه راهکارهای توسعه آن
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: TIAU01_714
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 568
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی
عضو هیئت علمی گروه مکانیزاسیون و ماشین های کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی
چکیده
مطالعه حاضربرای بررسی وضعیت مکانیزاسیون کشاورزی شهرستان میاندوآب با هدف بررسی وضعیت موجود و ارائه راهکارهای مناسب به منظور بهبود و افزایش کارایی آن انجام گرفت. برای جمع آوری آمار و اطلاعات مورد استفاده در این پژوهش از دو روش میدانی و اسنادیاستفاده شده است. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد متوسط درجه مکانیزاسیون عملیات مختلف زراعیبرای محصولات عمده منطقه(گندم آبی، گندم دیم، چغندرقند) 39 % می باشد و نسبت به مقدار متوسط کشور که 65 % می باشد در حد پایینی قراردارد. سطح مکانیزاسیون0/93اسب بخار در هکتار برآورد شد. و نقشه های مربوطه نیز با استفاده از نرم افزارGIS تولید شد. نتایج نشان داد برای بالابردن این سطح تا1/30اسب بخار در هکتار در راستای تامین نیازهای منطقه، علاوه بر تراکتورهای موجود، نیاز به 443 دستگاه تراکتور برابر با 10 تراکتورهای موجود با توان 75 اسب بخار می باشد. علاوه بر کمباین های موجود تعداد 23 دستگاه کمباین برابر با 100 % کمباین های موجود برای برداشت بموقع گندم و جو مورد نیاز است. حدود 80 % تراکتورهای منطقه دارای عمر بالای 13 سال هستند. برای افزایش کارایی ماشین های کشاورزی در منطقه، توجه به آموزش و تعلیم کاربران ماشین ها و همچنین به منظور اشاعه فناوری مناسب و افزایش درجه و سطح مکانیزاسیون، باید پس از شناسایی فناوری مناسب، ماشین ها و تجهیزات این فناوری نوین آمده و گسترش یابد.کلاسهای آموزشی و ترویجی، مزارع نمایشی و حمایت از شرکت های خدمات مکانیزاسیون برای تامین ماشین ها و ابزار این فناوری و گسترش آن در منطقه استفاده شودکلیدواژه ها
مکانیزاسیون/GIS/سطح مکانیزاسیون – درجه مکانیزاسیون- شهرستان میاندوآباطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.